21-ročný vodič Audi spôsobil na Orave nehodu, pri ktorej zomrel 9-ročný chlapec


Foto: 21-ročný vodič Audi spôsobil na Orave nehodu, pri ktorej zomrel 9-ročný chlapec
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V stredu 11. júla došlo pred pol ôsmou hodinou večer na ceste 1. triedy v Trstenej k tragickej dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania polícia zistila, že 21-ročný vodič z Tvrdošína viedol osobné vozidlo Audi S5 v smere na Tvrdošín a následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim vozidlom Volkswagen Golf. To šoféroval 46-ročný vodič z Tvrdošína a posádku auta tvorila jeho rodina.

K nehode malo podľa doteraz zverejnených informácií dôjsť tak, že vodič Audi sa snažil v ostrej zákrute predchádzať iné vozidlo na ceste. V protismere sa však objavilo auto, ktorého vodič už nemal ako zrážke zabrániť. Chlapca oživovali záchranári priamo na mieste viac ako hodinu, žiaľ neúspešne.

„Pri dopravnej nehode utrpel 9-ročný spolujazdec z vozidla Volkswagen zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Ťažké zranenia utrpela 6-ročná spolujazdkyňa z vozidla Volkswagen. Predbežne ľahké zranenia utrpeli obaja vodiči a dvaja spolujazdci z vozidla Volkswagen. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol,“ informoval dnes žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Vodičovi Audi zadržali policajti na mieste vodičský preukaz, hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu 16.000 €


„V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina