28-ročný cyklista spadol na ceste z Chaty pod Suchým, na pomoc mu prišli leteckí záchranári


Foto: 28-ročný cyklista spadol na ceste z Chaty pod Suchým, na pomoc mu prišli leteckí záchranári

V pondelok 9. júla došlo v podvečerných hodinách k nešťastnému pádu cyklistu, ktorý sa presúval na bicykli po ceste z Chaty pod Suchým. 28-ročný muž dostal šmyk, spadol a poranil si hlavu. Na krátky čas zostal v bezvedomí, preto bolo nevyhnutné ihneď privolať záchranárov. 

„Posádka leteckých záchranárov zo strediska Žilina bola vyslaná na zásah k zranenému cyklistovi na ceste z Chaty pod Suchým. Lekár bol k zranenému do terénu spustený z vrtuľníka na lane pomocou palubného navijaka. Cyklistu v teréne ošetril a pripravil na letecký prevoz,“ informovala Zuzana Turočeková z AIR -TRANSPORT EUROPE.

Muža museli najskôr z terénu evakuovať na lane, následne ho záchranári preložili na palubu vrtuľníka a previezli do žilinskej nemocnice. Práca leteckých záchranárov je v podobných prípadoch veľmi náročná. Často im zásah komplikuje aj silný vietor či ťažko dostupný terén.

„Volanie na tiesňovú linku 155 o pomoc pre zraneného muža sme prijali o 19:48 hod. Po ošetrení bol muž transportovaný do žilinskej nemocnice s úrazom hlavy a pri vedomí,“ dodala Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu