Deviaty ročník série turnajov STREETBALL PROTI RAKOVINE v Žiline prilákal viac ako 50 mužstiev


Foto: Deviaty ročník série turnajov STREETBALL PROTI RAKOVINE v Žiline prilákal viac ako 50 mužstiev Foto: Organizátori odovzdali výťažok 500 eur. Zdroj: Jakub Ruman

V Žiline sa už tradične uskutočnila séria streetballových turnajov pod názvom STREETBALL PROTI RAKOVINE, ktorých hlavnou myšlienkou je spojiť boj proti rakovine a rozvoj tejto čoraz populárnejšej loptovej hry. Vyvrcholením troch samostatných podujatí, ktoré sa postupne odohrali v Rosine, v Žiline na základnej škole Gaštanová a Kysuckom Novom Meste, bol turnaj InHelp Finals.

V športovom areáli Gymnázia sv. Františka z Assisi si na dvoch kurtoch zmerali v sobotu 30. júna sily najlepšie tímy kategórie muži OPEN. Celkovým víťazom sa vďaka výhre nad tímom Dolný Kubín žije v pomere 17:14 stalo družstvo Čistiaci prostriedok v zložení Martin Nižný, Tomáš Vavro, Lukáš Vencl a Mrázik Rastislav. Streľbu trestných bodov ovládol Zdeňek Remenec, spoza trojkového oblúka najlepšie triafal Tomáš Vavro.

Výsledky kategórie muži – OPEN:
1. Čistiaci prostriedok(Nižný Martin, Vavro Tomáš, Vencl Lukáš, Mrázik Rastislav)
2. Dolný Kubín žije(Lenjik Samuel, Šváby Timotej, Fedor Samuel)
3. ZOOvrozkro­ku(Šoška Ondrej, Šoška Jozef, Hájek Michal, Škubák Marián)
4. Ballers(Uh­ričík Milan, Hanák Tomáš, Hrubý Roman, Čerňanský Jozef, Antoš Lukáš)

Na finálovom podujatí zároveň organizátori odovzdali žilinskej pobočke Ligy proti rakovine výťažok vo výške 500 eur. Počas celej série turnajov sa predstavilo viac ako 50 družstiev zo Slovenska, Českej republiky či Ukrajiny. STREETBALL PROTI RAKOVINE sa koná už od roku 2010, na formát viacerých turnajov, z ktorého vzídu tímy do záverečného zápolenia, prešiel v roku 2013.


„Na každom z turnajov súťažilo viac ako 100 hráčov, organizáciu zabezpečuje približne 15 dobrovoľníkov. Celkový výťažok pre podporu boja proti rakovine sa za 9 rokov histórie podujatia pohybuje niekde okolo sumy 5-tisíc eur,“ spresnil hlavný organizátor Roman Jantošík. V roku 2016 získal projekt za svoj prínos ocenenie od Nadácie Kia Motors Slovakia.

Na chode turnaja sa podieľa tím približne pätnástich dobrovoľníkov. Zdroj: Jakub Ruman

Na budúci rok čaká streetballistov jubilejný desiaty ročník, organizátori sa pokúsia dostať tento šport opäť do centra Žiliny. V roku 2016 totiž prebehlo jedno z podujatí základnej časti na Námestí Andreja Hlinku. V minulosti sa na námestí opakovane odohral napríklad turnaj v malom futbale Sever proti Juhu.

„Desiaty ročník už mám síce vymyslený, ale od nápadov k ich realizácii je ešte ďaleká cesta. Všetko bude závisieť od priazne partnerov projektu, v každom prípade môžem povedať, že by sme opäť chceli zorganizovať STREETBALL PROTI RAKOVINE na Hlinkovom námestí, pričom hlavná kategória (muži open) by mala mať ambíciu prilákať najlepšie tímy zo Slovenska i okolitých štátov,“ uzavrel Jantošík.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu