Žilinu potrápila silná búrka, výstrahy pred dažďom platia až do 21:00 hod.


Foto: Žilinu potrápila silná búrka, výstrahy pred dažďom platia až do 21:00 hod.
Galéria: 6 fotiek

Pred niekoľkými desiatkami minút sa v Žiline spustil silný dážď, v dôsledku zrážok sa na viacerých miestach a komunikáciach v Žiline vytvorila súvislá vrstva vody. Pre okres Žilina dnes platí od 11:00 do 21:00 meteorologické výstrahy I. stupňa pred búrkami, v dôsledku ktorých môže dôjsť k prechodnému vzostupu vodných hladín na malých tokoch a výskytu povodňových úkazov mimo tokov.

„V okrese Žilina je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 20 m/s (65 - 70 km/h). Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

V dôsledku búrky je napríklad vytopený podchod pred Železničnou stanicou Žilina. Takisto sa vylial potok Všivák,  v dôsledku čoho je vytopené parkovisko pri čerpacej stanici Shell. Na mieste sa už nachádzajú hasiči, ktorí sa snažia uvoľniť upchatý odtok. O jeho uvoľnenie sa pokúsili aj miestni obyvatelia, ktorým sa to podarilo a vďaka tomu klesla hladina nižšie.

Máte viac fotografií po dnešnej búrke? Pošlite nám ich na info@zilinak.sk a my ich pridáme do albumu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu