Colníci a železniční policajti sa v Žiline zameriavajú na vlaky, hľadajú drogy a kontrolujú osoby


Foto: Colníci a železniční policajti sa v Žiline zameriavajú na vlaky, hľadajú drogy a kontrolujú osoby Foto: Polícia

V pondelok 2. júla vykonávali policajti z oddelenia sprevádzania vlakov odboru železničnej polície súčinnostnú policajnú akciu s Colným úradom Žilina. Akcia bola zameraná na nelegálnu prepravu omamných a psychotropných látok a tiež pátranie po osobách a veciach, ktoré môžu pochádzať z trestnej činnosti. Všetky tieto veci hľadali policajti a colníci vo vlakoch osobnej prepravy, v železničnom úseku Žilina - Púchov a späť.

Počas akcie boli celkovo skontrolované 3 vlakové súpravy, pričom všetky bez pozitívneho výsledku. Policajti s colníkmi kontrolovali až 8 podozrivých osôb, u ktorých bolo pravdepodobné, že môžu so sebou prepravovať aj omamné a psychotropné látky. Tieto osoby boli kontrolované aj z dôvodu, či nie je voči nim vedené pátranie.

„“Uvedené policajné akcie zamerané na nelegálnu prepravu omamných a psychotropných látok, ako aj pátranie po osobách a veciach, ktoré môžu pochádzať z trestnej činnosti vo vlakoch osobnej prepravy, budú pokračovať počas celého leta v dňoch konania rôznych kultúrnych podujatí,“ informovala polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia