Žilinský hokej dostane sumu 210-tisíc eur na začatie extraligy, MsHK Žilina má nové vedenie


Foto: Žilinský hokej dostane sumu 210-tisíc eur na začatie extraligy, MsHK Žilina má nové vedenie Foto: ilustračné

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili poslanci časť finančných prostriedkov, ktoré sú potrebné pre pokračovanie extraligového hokeja počas nadchádzajúcej sezóny. V hlasovaní o rozpočtovej zmene dali poslanci zelenú vyčleneniu sumy 210-tisíc eur z mestského rozpočtu.

Peniaze pochádzajú z príjmu v súvislosti s OSK, s.r.o a prepadnutej zábezpeky, ďalšiu časť vyčlenili poslanci z prostriedkov na údržbu pozemných komunikácií. Tie by sa mali neskôr, po obdržaní peňazí na hokej, vrátiť.

Suma 50-tisíc eur bude slúžiť na vyrovnanie záväzkov voči hráčom, ktoré zostali v klube po predošlých sezónach. Zvyšných 160-tisíc eur je dotácia na chod klubu počas sezóny. Poslanci zároveň schválili nové personálne obsadenie dozornej rady aj predstavenstva.


V súvislosti s tým, čo avizoval primátor Igor Choma na tlačovej konferencii, sa stal predsedom predstavenstva. Ďalšími členmi budú poslanec Jozef Juriš a právnik Pavol Kuric. Poslanci taktiež schválili zámer odpredaja 100% akcií MsHK Žilina.

Predstavenstvo MsHK Žilina
Predseda predstavenstva spoločnosti: Ing. Igor Choma
Podpredseda predstavenstva spoločnosti: Bc. Jozef Juriš
Člen predstavenstva spoločnosti: JUDr. Pavol Kuric

Dozorná rada MsHK Žilina
Predseda dozornej rady spoločnosti: Mgr. Branislav Delinčák
Člen dozornej rady spoločnosti: PaedDr. Radoslav Jakubov
Člen dozornej rady spoločnosti: Mgr. Anton Trnovec



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu