Primátor Igor Choma dnes predstavil plány s MsHK Žilina, mal by byť novým predsedom predstavenstva


Foto: Primátor Igor Choma dnes predstavil plány s MsHK Žilina, mal by byť novým predsedom predstavenstva

Primátor Žiliny Igor Choma na dnešnej tlačovej konferencii oznámil ďalšie kroky, ktoré plánuje v súvislosti s hokejovým klubom podniknúť na záchranu extraligy. Klub MsHK Žilina sa ocitol v krízovej situácii, keďže predstavenstvo v utorok deklarovalo odstúpenie zo svojich funkcií.


Na brífingu popísal Igor Choma vývoj situácie po odstúpení predstavenstva, podľa jeho slov by mala byť do konca týždňa vypracovaná zmluva medzi ŽILBYT-om a MsHK Žilina ohľadom budúceho riešenia príjmov z prenájmov reklamných priestorov. Zároveň je zvolané na pondelok o 08:00 hod. mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Nateraz považuje primátor za potrebné doplniť personálne obsadenie spoločnosti. Podľa jeho návrhu by mali byť v dozornej rade poslanec Branislav Delinčák, ktorý zostáva jej predsedom, ďalšími členmi budú Radoslav Jakubov a Dávid Švec, ktorí už majú skúsenosti so žilinským hokejom.

Do predstavenstva nominoval primátor sám seba na post predsedu, pomáhať by mu mali poslanec Jozef Juriš a právnik Pavol Kuric. Richard Lintner dal žilinskému klubu výnimku a časový odklad o jeden týždeň.


„Pokiaľ je situácia, že nikto nechce, tak prečo by som to nezobral ja. Mám záujem, aby hokej pokračoval a ak tu bol sto rokov, nemôže padnúť na malej kríze. Budem potrebovať pomoc odborníkov, hokeju nerozumiem, ale manažérsky viem pomôcť,“ dodal Choma k svojmu rozhodnutiu nominovať seba na post predsedu predstavenstva.

Napriek tomu, že Juriš je podľa Chomu jeho častým názorovým oponentom, nakoniec súhlasil s pozíciou v predstavenstve. Prínos Kurica ako tretieho člena predstavenstva vidí primátor v tom, že vďaka právnemu vzdelaniu sa vie orientovať v tomto prostredí, navyše si podľa jeho slov nebude pýtať za svoje služby finančnú náhradu a tieto služby robil aj doteraz.

Suma dotácie potrebná od mesta by sa mala pohybovať na úrovni 210-tisíc eur. Do 7. júla by mal klub dať informáciu organizácii Pro-Hokej o tom, či má vyrovnané záväzky a môže odohrať nadchádzajúcu sezónu. Mená generálneho a športového riaditeľa MsHK Žilina zatiaľ nie sú známe, primátor sa chce oprieť o názory odbornej športovej verejnosti.

„Nic strašné sa nedeje, to, čo sa mediálne udialo, sa môže udiať v každom klube. Musíme to napraviť a ísť ďalej, a my pôjdeme ďalej. Musíme sa pozerať dopredu, ak je tu hokej sto rokov, isto za primátora Chomu nepadne na hubu,“ uzavrel tlačovú konferenciu primátor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu