Cez Strečno obchádzku zatiaľ neplánujú, 1. etapa rekonštrukcie mostov by sa mala zaobísť bez nej


Foto: Cez Strečno obchádzku zatiaľ neplánujú, 1. etapa rekonštrukcie mostov by sa mala zaobísť bez nej

Na internete sa v uplynulom týždni objavili informácie o plánovanej obchádzke na ceste I/18, ktorá vedie popod Strečno. Podľa zverejnených informácií mala obchádzková trasa viesť priamo cez obec, táto informácia však nie je potvrdená. Naopak, obchádzka v tomto roku zatiaľ nie je v pláne.

Podľa našich informácií, ktoré potvrdil Ivan Mokrý z odboru dopravy a územného plánovania Žilinského samosprávneho kraja, zatiaľ nie je takáto rozsiahla obchádzka cez obec Strečno plánovaná. Pracovné stretnutie zúčastnených strán projektu rekonštrukcie mostov v obci Strečno sa bude konať v priebehu nasledujúceho týždňa, a to za účasti zástupcov Slovenskej správy ciest a tiež zhotoviteľa, ktorý bude realizovať rekonštrukciu 2 mostných objektov v obci Strečno. 

Rekonštrukcia je nateraz plánovaná v dvoch etapách, prvá by mala začať už na jeseň. Počas nej však nie je naplánovaná žiadna obchádzka. V druhej etape, ktorá sa bude realizovať začiatkom roka 2019, dôjde k rozsiahlejším dopravným obmedzeniam, a preto sa pravdepodobne zriadi čiastočná obchádzka. 

Presné informácie a harmonogram obmedzení však prinesie až neskoršie plánované pracovné stretnutie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu