Študenti aj absolventi rôznych škôl prišli do žilinskej nemocnice rozdávať objatia


Foto: Študenti aj absolventi rôznych škôl prišli do žilinskej nemocnice rozdávať objatia Foto: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Aj v žilinskej nemocnici oslávili Deň objatí na Slovensku. Pacientov a zamestnancov potešilo 17 žiakov, študentov a absolventov škôl zo Žiliny a Kysuckého Nového Mesta. Objatia priniesli na oddelenie onkológie, liečebňu dlhodobo chorých i detskú polikliniku.

„Reakcie boli nesmierne pozitívne, v očiach pacientov boli slzy a dojatie, takže aj keď sa to nezdá, jednoduché objatie dokáže človeku priniesť energiu, zlepšiť náladu či takpovediac dobiť baterky. Preto som rád, že študenti takýmto spôsobom potešili nielen našich pacientov, ale tiež zdravotníkov, ktorí energiu potrebujú rovnako,“ uviedol generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igor Stalmašek.

Podľa dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli navštíviť práve žilinskú nemocnicu, bola voľba jednoznačná. „V nemocnici je najviac takých ľudí, ktorí to potrebujú. Prišlo nám pekné a správne podporiť ľudí, ktorí práve prežívajú ťažšie obdobie a videli sme, že to malo zmysel. Ľudom to pomohlo a boli radi,“ doplnil študent 1. ročníka nadstavbovej časti Strednej odbornej školy podnikania, Sasinkova 45 v Žiline Tomáš Kecsö.

Dobrovoľníci sú žiakmi, študentmi a absolventmi žilinských škôl - Základnej školy Námestie mladosti 1, Cirkevnej základnej školy Romualda Zaymusa, Gymnázia Kráľovnej pokoja, Gymnázia Varšavská, SOŠ podnikania Sasinkova 45 a SOŠ strojníckej v Kysuckom Novom Meste.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline