Extraligový hokej v Žiline ešte nekončí, poslanci vzali na vedomie potrebu dotácie 540-tisíc eur


Foto: Extraligový hokej v Žiline ešte nekončí, poslanci vzali na vedomie potrebu dotácie 540-tisíc eur Foto: ilustračné - mshkzilina.sk

Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline vzali poslanci na vedomie potrebu dotácie na začatie nadchádzajúcej extraligovej sezóny v Žiline. Pre plynulé spustenie žiada predseda predstavenstva Peter Durmis sumu 540-tisíc eur, zastupiteľstvo jeho návrh schválilo len ako informatívny, keďže by odporoval rokovaciemu poriadku

Zjednodušene to znamená, že vzatím na vedomie ešte nezaviazali mesto vyplatiť dotáciu. Klub potrebuje pre získanie licencie do termínu 29. júna zazmluvniť hráčov a vyhotoviť splátkový kalendár uznaných záväzkov. Veritelia budú ochotní pristúpiť na splátky v prípade, že budú vidieť záujem zadotovať dlh v MsHK Žilina.

Musia nájsť zdroje krytia viac ako polmiliónovej dotácie

Aj preto sa zajtra o 10:00 hod. stretnú vedúci predstavitelia mesta, hokejového klubu a komisií a prerokujú možnosti, ako vykryť z rozpočtu požadovanú dotáciu. Klub sa v prípade jej získania pokúsi zostať v extralige, hru však postaví na vlastných odchovancoch a nie drahých legionároch tak, ako tomu bolo v uplynulej sezóne.


Predseda MsHK Žilina Peter Durmis avizoval, že v prípade nezískania dotácie podá demisiu: „Dôvodom je fakt, že pred stavom nezatváram oči a nebudem sa hrať na supermanažéra, ktorý má zazračné riešenie. Žiadne podľa mňa neexistuje a preto by som odstúpil, aby som uvoľnil miesto niekomu inému,“ dodal Durmis s tým, že klub by potreboval osobu s právnickým vzdelaním, keďže MsHK by muselo pravdepodobne vstúpiť do konkurzu alebo likvidácie.

Podľa informácií v rozprave predstavovujú dlhy z minulých sezón sumu 200-tisíc eur, na základe predošlého schváleného uznesenia o prenesení povinností pri správe zimného štadióna a vedľajšej tréningovej haly bude nutné zaistiť podľa Durmisa ďalších 50-tisíc na odstupné pre zamestnancov.

Aj preto je výška požadovanej dotácie 540-tisíc eur, keďže nové vedenie “zdedilo” nemalé finančné záväzky. Ďalším výpadkom príjmov bude ten zo straty nájomného za ľadovú plochu a priestory štadióna. Za návrh hlasovalo 21 poslancov, zdržali sa štyria.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu