V prípade tragédie na Vlčincoch padol verdikt súdu, vyhovel návrhu prokurátora na 10 rokov väzenia


Foto: V prípade tragédie na Vlčincoch padol verdikt súdu, vyhovel návrhu prokurátora na 10 rokov väzenia

Minulý rok došlo na sídlisku Vlčince k tragickej udalosti, pri ktorej zomreli dvaja ľudia. Krátko po tom, čo našli nehybne ležať na zemi 40-ročného muža po páde z okna bytu na 5. poschodí, bola v byte zavraždená 80-ročná žena. Udalosť veľmi zaskočila obyvateľov Tulskej ulice, ktorí počuli v osudné ráno krik, hádky a nadávky. 

19-ročná Lucia zo Žiliny, ktorá podľa obvinenia zabila svoju 80-ročnú babku, celú vec znášala len veľmi ťažko. Na súd ju prišla podporiť rodina aj priateľ. Lucia uzavrela ešte začiatkom roka s prokurátorom dohodu o vine a treste. Pôvodne jej hrozilo 20 až 25 ročné väzenie alebo až doživotie.

Príbuzní Lucie sú presvedčení, že k nešťastiu vôbec nemuselo dôjsť, keby hliadka polície nachádzajúca sa pri bytovke zasiahla. Inšpekcia Ministerstva vnútra však vec ukončila zastavením, pretože tento skutok nie je trestným činom.

Prokurátor prihliadal pri návrhu výšky trestu na viaceré poľahčujúce okolnosti, ako aj to, že skutok spáchala vo veku blízkom veku mladistvých a spáchanie skutku priznala a oľutovala. Okresný súd vo štvrtok 14. júna návrhu prokurátora vyhovel a poslal Luciu na 10 rokov do väzenia.

„Na základe tejto dohody o vine a treste a schváleného rozsudku jej uložil trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov. Obvinená bola bezprostredne po vyhlásení rozsudku zadržaná príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže a bude eskortovaná do výkonu trestu,“ povedal Daniel Béreš, sudca Okresného súdu Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu