Google opäť fotí naše cesty, po šiestich rokoch budú aktualizované mapy Street View


Foto: Google opäť fotí naše cesty, po šiestich rokoch budú aktualizované mapy Street View Foto: Polícia

Spoločnosť Google sa po takmer šiestich rokoch opäť vydala so svojimi autami Street View na slovenské cesty. Špeciálne vozidlá s kamerami, ktoré sú označené logami Google, budú brázdiť našimi ulicami a vyhotovovať nové zábery. 

Naposledy boli snímky v mapách aktualizované v roku 2012, kedy prešlo mnoho zákutí Slovenska celkom 20 áut Street View. V roku 2014 boli doplnené najžiadanejšie turistické lokality - Vysoké Tatry, Oravský hrad a Slovenský raj.

Odvtedy sa na Slovensku toho veľa zmenilo. Pribudli nové ulice, úseky ciest aj časti miest a obcí. Google sa preto zameria najmä na presnejšie a aktuálne informácie o cestách spájajúcich slovenské mestá.

„Infraštruktúra sa neustále vyvíja, mestá rastú, ulice sa menia. Na uľahčenie orientácie našim používateľom a jednoduchšie plánovanie ich ciest musíme pravidelne aktualizovať naše údaje,“ uviedla lokálna manažérka Google, Alžbeta Houzarová.


Služba Street View funguje na Slovensku od roku 2012, okrem toho je dostupná vo viac ako 85 krajinách sveta. 

Spoločnosť nezverejnila termíny, kedy začne s vyhotovovaním záberov a tiež ani cesty, ktoré budú autá Google Street View prechádzať. Polícia však už dnes zverejnila fotografiu vozidla, ktoré brázdi slovenské cesty. 

Ak ho niekde zbadáte či dokonca odfotografujete, napíšte nám.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu