Žilinská nemocnica a jej pacienti ocenili zdravotné sestry, vyznamenali 12 kolektívov a 17 sestier


Foto: Žilinská nemocnica a jej pacienti ocenili zdravotné sestry, vyznamenali 12 kolektívov a 17 sestier
Galéria: 3 fotky

Zdravotné sestry a pôrodné asistentky predstavujú obrovský prínos pre každé zdravotnícke zariadenie. Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline preto vo štvrtok, 6. júna, ocenilo spolu 203 z nich za ich obetavú prácu, ľudský prístup a odbornosť.

17 sestier a 12 kolektívov z 24 oddelení si počas neformálneho stretnutia v športovom areáli v Bitarovej prevzalo svoje ocenenia.

Prístup sestier hodnotili samotní pacienti

„Výber sestier bol v rukách pacientov, ktorí v rámci dotazníkov spokojnosti hodnotili ich prácu. Posudzovali predovšetkým prístup a správanie sestier, vnímavosť voči ich potrebám a celkovú spokojnosť. Na konci dotazníka mohli vybrať sestru, ktorá bola podľa nich počas hospitalizácie či vyšetrenia najlepšia a zaslúžila by si špeciálne poďakovanie,“ uviedla vedúca odboru pre ošetrovateľskú starostlivosť FNsP Žilina Gabriela Tvrdá.

Pozitívna odozva nemocnicu potešila

Najspokojnejší boli pacienti s prístupom a prácou sestier na psychiatrickom, očnom, novorodeneckom a kožnom oddelení, na urgentnom príjme, neurológii, pediatrickej ortopédii, pediatrii, otorinolaryngológii, onkológii, hematológii, gastroenterológii, v Liečebni dlhodobo chorých a oddelení fyziatrie, balneológie a rehabilitácie či pneumológie a ftizeológie.


„V žilinskej nemocnici pracuje 624 sestier a 34 pôrodných asistentiek, ktoré sa každý deň starajú o našich pacientov. Veľmi nás teší pozitívna spätná väzba pacientov, a to najmä preto, že častokrát o nemocnici počuť negatívne komentáre a práve sestry, ktoré sme ocenili, dokazujú, že máme skvelý tím zdravotníkov, ktorí sú nielen odborníci, ale k pacientom pristupujú vľúdne a ľudsky. Samozrejme, sestry sú tiež len ľudia a nie všetky sa správajú takým spôsobom, ako by sme chceli, no 90 % z nich robí našej nemocnici dobré meno a za to im úprimne ďakujeme,“ zdôraznil generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.

Ocenenie si prevzali tieto sestry:

  • Centrum pre liečbu drogových závislostí: Anna Šimková, Jana Brathová, Miroslava Lethová, Marek Tokár 
  • Hematológia Monika Muchová : Alena Ftáčniková 
  • Chirurgia Mária Cipková : Alena Zbytková 
  • Kožné oddelenie: Zdenka Podpleská 
  • Novorodenecké oddelenie: Anna Barloková 
  • Očné oddelenie: Gabriela Smetanová 
  • Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie: Helena Závodská
  • Oddelenie pneumológie a ftizeológie: Ľudmila Gajdošíková
  • Psychiatrické oddelenie: Zdenka Slyšková , Daniela Ilovská 
  • Urgentný príjem: Erika Barčiaková , Eva Šimková 

Medzi ocenených patria aj kolektívy z oddelení fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, neurochirurgie, neurológie, klinickej a radiačnej onkológie, otorinolaryngológie, pediatrie, psychiatrie, urológie, gynekologicko-pôrodníckeho, novorodeneckého, interného oddelenia a Liečebne dlhodobo chorých.

 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu