Dobrovoľní hasiči v Mojšovej Lúčke, Vraní a v Bytčici dostali novú techniku pre povodňové situácie


Foto: Dobrovoľní hasiči v Mojšovej Lúčke, Vraní a v Bytčici dostali novú techniku pre povodňové situácie Foto: TS Mesto Žilina

 Dobrovoľní hasiči z troch žilinských mestských častí dnes dostali nové protipovodňové vozíky. V Mojšovej Lúčke, Vraní a v Bytčici sa tešia z novej techniky, vďaka ktorej budú môcť lepšie zasahovať pri povodniach a bleskových záplavách. Kľúče od strojov hasičským zborom odovzdala ministerka vnútra Denisa Saková.

„Búrky a povodne v posledných rokoch čoraz častejšie preverujú silu a trpezlivosť nielen občanov, ale aj záchranných zložiek v našom meste. Obyvatelia sú častokrát závislí od pomoci miestnych dobrovoľných hasičov, ktorí dorazia na miesto nešťastia zvyčajne ako prví. Verím, že táto protipovodňová technika pomôže našim dobrovoľným hasičom lepšie sa pripraviť na veľkú vodu, a tak účinnejšie chrániť životy a majetok Žilinčanov,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška po slávnostnom odovzdaní nových protipovodňových vozíkov.

Odovzdávanie novej techniky je súčasťou projektu ministerstva vnútra, ktorý rozbehol rezort už v minulosti. Protipovodňový balík prvej pomoci obsahuje elektrické a motorové vybavenie a set náradia.

Všetky veci sú naložené na uzatvárateľnom prívese, pričom majú za úlohu zvýšiť úspešnosť a rýchlosť záchranárskych zložiek pri ochrane ľudských životov, majetku i životného prostredia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina