Z MŠK Žilina odchádza šesť hráčov, medzi inými aj Otubanjo, Chvátal či Mandous


Foto: Z MŠK Žilina odchádza šesť hráčov, medzi inými aj Otubanjo, Chvátal či Mandous Foto: ilustračné

Pred niekoľkými desiatkami minút informoval žilinský futbalový klub MŠK Žilina o odchode šestice hráčov, prevažne zo širšieho kádra. Žltozelený dres si už neoblečú český brankár Aleš Mandous, ročné hosťovanie skončilo aj Jurajovi Chvátalovi, ktorý sa vracia do pražskej Sparty.

Káder minuloročného majstra opúšťa aj kanonier Miloš Lačný, ktorého počas pôsobenia pod Dubňom trápili zranenia a odohral len 10 zápasov. V nich sa mu podarilo štyrikrát skórovať.

Z rovnakých dôvodov nepredĺžilo vedenie MŠK Žilina zmluvu s obrancom Tomášom Hučkom, ktorý prišiel prvýkrát do Žiliny pred piatimi rokmi. Fanúšikov nepoteší ani odchod miláčika tribún a šoumena Yusufa Otubanja, ktorý po hosťovaní v Rakúsku prestúpil do LASK Linz. V 42 zápasoch v žltozelenom drese strelil Otubanjo 23 gólov, následne ho však potrápili zranenia.

“Yusuf bol už počas jarnej časti na hosťovaní v Rakúsku, rozhodli sme sa ukončiť s ním spoluprácu. Dôvody sme uvádzali už pri jeho odchode na hosťovanie v zime,” uviedol pre klubový web mskzilina.sk manažér MŠK Karol Belaník. Posledným odídencom je Branislav Niňaj, ktorý sa v drese Á-čka nepredstavil ani raz - rovnako pre zdravotné komplikácie.

Do kádra žltozelených sa po hosťovaní v Senici vracia Dominik Holec a Eugeniu Cociuc. Klub neráta ani so službami Eligijusa Jankuskasa, ktorý hosťoval v Michalovciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu