Mestskí policajti zachránili život žene, ktorá chcela na Komenského ulici skočiť z mosta


Foto: Mestskí policajti zachránili život žene, ktorá chcela na Komenského ulici skočiť z mosta

Dvaja mestskí policajti zo Žiliny zachránili počas svojej nočnej služby život. Operačné stredisko ich vyslalo na preverenie oznámenia o rušení nočného pokoja v areáli vysokoškolských internátov. Po ukončení riešenia tohto prípadu sa presúvali späť do mesta, pričom spozorovali, ako na zábradlí mosta na Komenského ulici sedí žena a vykláňa sa smerom dolu k štvorprúdovej ceste. Ženu si hneď všimli aj vďaka ružovej mikine, ktorú mala oblečenú. 

„Vystúpili sme z vozidla a ja som sa hneď snažil nadviazať s ňou nejaký verbálny kontakt a pritom pôsobiť empaticky. Kolega sa zatiaľ snažil opatrne priblížiť z druhej strany. Akonáhle s nami začala komunikovať, zaistili sme ju a následne dostali preč z miesta,“ opisuje situáciu mestský policajt Marek Šulaj, ktorý už raz zachránil život a to minulý rok v centre mesta.

Obaja policajti v tom momente ani na chvíľu nezaváhali a hneď sa snažili urobiť všetko pre to, aby žena neskočila z mosta na cestu. Počas rozhovoru zišla dolu zo zábradlia a spoločne s jedným z policajtov prešla mimo mosta.


„Pomaly som sa za ňou presúval popri zábradlí kým s ňou môj kolega komunikoval. Následne, počas rozhovoru zišla zo zábradlia a ja som s ňou pomaly prechádzal pri zábradlí až mimo mosta, aby sa náhodou nepokúsila siahnuť si na život,“ povedal druhý z dvojice mestských policajtov Andrej Hulín.

Krátko po tom, ako ženu dostali preč z mosta a zisťovali od nej informácie, začala sa vytrhávať a prestala spolupracovať. Mestskí policajti mali obavu, že sa môže ďalej pokúšať o sebapoškodzovanie a preto museli použiť aj niektoré donucovacie prostriedky. Na miesto následne privolali záchrannú službu. Posádka RZP si ženu prevzala na ďalšie ošetrenie a transportovala ju do žilinskej nemocnice. 

„Na žene bolo vidieť, že má ťažké psychické problémy, neskôr aj sama potvrdila, že je v ťažkej životnej situácii a nedarí sa jej zamestnať. Pred incidentom telefonovala s najlepšou priateľkou, pričom sa mala s ňou lúčiť,“ spresnil Marek Šulaj, ktorý ďalej uviedol, že žena nepochádza zo Žiliny a má tu len prechodný pobyt. Obaja mestskí policajti majú zo svojho zásahu dobrý pocit a veria, že žena nájde dôvod, prečo by mala ďalej žiť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu