Obnova žilinskej nemocnice pokračuje, zmodernizovaných je 12 izieb na Liečebni dlhodobo chorých


Foto: Obnova žilinskej nemocnice pokračuje, zmodernizovaných je 12 izieb na Liečebni dlhodobo chorých Foto: FNsP Žilina

Žilinská nemocnica aktuálne modernizuje priestory Liečebne dlhodobo chorých (LDCH). Obnovou prejde 12 izieb na treťom poschodí, ktoré dostanú novú tvár vďaka sviežim farbám.

Takmer celé oddelenie sa podarilo zrekonštruovať prostredníctvom finančnej podpory spoločnosti Kia Motors Slovakia a zdravotníkom z nemocnice. Tí v maximálnom nasadení spolupracovali a pomáhali, aby bola zachovaná kvalitná zdravotná starostlivosť.

„Naši seniori tak majú k dispozícii vynovené priestory, moderné postele a omnoho príjemnejšie prostredie. Tento rok pokračujeme v obnove na treťom poschodí,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek. 



Vedúca sestra LDCH Gabriela Horvátová uviedla, že zmena prostredia pomáha nielen pacientom, ale aj zdravotníkom. „Podmienky, v ktorých sme pracovali, boli neúnosné, dnes je situácia úplne iná, s modernými posteľami sa manipuluje omnoho jednoduchšie a vynovené izby zlepšujú celkovú náladu našich seniorov. Vybrali sme žiarivé farby - zelenú, fialovú a modrú, ktoré pôsobia pozitívne a optimisticky,“ priblížila G. Horvátová.

Generálny riaditeľ pripomenul, že práce prebiehajú v plnom pracovnom nasadení. „Chcem sa preto poďakovať všetkým na oddelení, technickým pracovníkom, ktorí každý deň izby maľujú, a našim zamestnankyniam z LDCH, ktoré pri maľovaní pomáhajú popri svojej náročnej zdravotníckej práci tak, aby bola starostlivosť o pacientov zachovaná a pocítili čo najmenší diskomfort,“ zdôraznil I. Stalmašek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina