Kvôli opravám vedenia bude vypnutá elektrina na niekoľko hodín v štyroch obciach pri Žiline


Foto: Kvôli opravám vedenia bude vypnutá elektrina na niekoľko hodín v štyroch obciach pri Žiline Foto: SSD

Stredoslovenská distribučná (SSD) informovala dnes 30. mája o plánovanej odstávke elektrickej energie, ktorá sa uskutoční v stredu 6. júna 2018. Bez elektriny zostane približne 1100 odberných miest v Kamennej Porube, Kunerade a okrajovo aj v Konskej a Stránskom. SSD naplánovala odstávku od 7:30 do 16:00 hod. kvôli oprave vzdušného vedenia vysokého napätia. Odstránenie porúch na vedení vysokého napätia zamedzí výpadkom elektrickej energie.

Oprava bude znamenať pre danú lokalitu zvýšenie spoľahlivosti a bezpečnosti distribúcie elektrickej energie, a tým pádom aj menej porúch a výpadkov. Keďže ide o práce sprevádzané mimoriadne prísnymi bezpečnostnými opatreniami, nie je ich možné zrealizovať bez dočasného vypnutia vedenia.

„Ak sa počas plánovaných aktivít nevyskytnú žiadne komplikácie, pracovníci SSD urobia všetko preto, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku,“ uviedol Mgr. Miroslav Gejdoš , hovorca spoločnosti.

Kompletný zoznam adries zasiahnutých odstávkami môžete nájsť na internetovej stránke distribučnej spoločnosti www.ssd.sk v časti Plánované odstávky. 

„Každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach prostredníctvom SMS správy alebo emailu, sa môže zaregistrovať na rovnakej stránke v sekcii Webkontakty. Vďaka tejto službe ho bude Stredoslovenská distribučná kontaktovať vždy s dostatočným predstihom, aby sa mohol na odstávku pripraviť a predísť nečakaným komplikáciám alebo škodám,“ dodal na záver Miroslav Gejdoš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SSD