Pri úraze pilčíka vo Vadičove zasahoval vrtuľník, v stabilizovanom stave bol prevezený do Žiliny


Foto: Pri úraze pilčíka vo Vadičove zasahoval vrtuľník, v stabilizovanom stave bol prevezený do Žiliny Foto: ilustračné - lzs.ate.sk

Leteckí záchranári zo Žiliny dnes pomáhali pri úraze 46-ročného pilčíka, ktorý bol zasiahnutý počas práce stromom v oblasti dolnej končatiny. Pracovný úraz sa stal na Kysuciach, presnejšie v oblasti Horného Vadičova. Po zasiahnutí stromom sa muž sťažoval na bolesti členka a taktiež hrudníka.

„K lesnému úrazu pilčíka v ťažko dostupnom teréne obce Horný Vadičov (okres Kysucké Nové Mesto) bol dnes dopoludnia privolaný záchranársky vrtuľník zo Žiliny. Lekár leteckých záchranárov bol po prílete do určenej oblasti vysadený pomocou lanovej techniky. Pilčíka (46) zasiahol pri manipulácií s drevom strom do oblasti dolnej končatiny. Pacient bol pri príchode lekára pri vedomí, sťažoval sa na bolesti hrudníka a dolnej končatiny v oblasti členka,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.

Muža záchranári ošetrili a následne ho zviezli k vrtuľníku, ktorým bol transportovaný do žilinskej nemocnice. „Po ošetrení bol v spolupráci s privolanými hasičmi a policajtmi pripravený na evakuáciu z terénu pomocou vákuového matraca. Počas medzipristátia na futbalovom ihrisku ho leteckí záchranári preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave bol letecky prevezený na úrazový príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline,“ uzavreli záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu