Mimoriadna správa, v Čadci pátrali po dvoch nezvestných dievčatách


Foto: Mimoriadna správa, v Čadci pátrali po dvoch nezvestných dievčatách
Galéria: 2 fotky

Aktualizácia: Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová pre Aktuality.sk uviedla, že “sestry našli čadčianski policajti so záchranármi a psom špeciálne cvičeným na vyhľadávanie ľudí okolo 10.45 hod.”

Polícia v Čadci pátra po dvoch maloletých dievčatách vo veku 9 a 7 rokov. Anita a Sabina z obce Staškov sú nezvestné od 29.10.2014 - 13:50 hod. kedy na ceste zo školy domov vystúpili na autobusovej zastávke v obci Staškov. Dievčatá domov neprišli. Odvtedy po dievčatách nie je žiadna stopa.


Popis 7 ročnej Sabiny:

Výška asi 120 cm, štíhla postava, špinavé blond vlasy po plecia, ktoré nosí v dvoch copíkoch

Oblečenie: modrá riflová bunda, ružové menčestrové nohavice, ružové tenisky, ružová školská taška na plecia, ružová čiapka, nosí ružové okuliare.

Popis 9 ročnej Anity:

Výška asi 130 cm, štíhla postava, špinavé blond vlasy po plecia, ktoré nosí v dvoch copíkoch

oblečenie: fialové rifle, ružová bunda, červené kotníkové topánky, školský ruksak fialovej farby na plecia, zelená čiapka (vojenský model).


Akékoľvek informácie o nezvestných dievčatách oznámte na linke 158


Aktualizácia 02:00

Približne 100 policajtov, záchranárov, dobrovoľných hasičov a profesionálnych pátračov už niekoľko hodín hľadá stratené sestry Anitu a Sabinu zo Staškova.

Aktualizácia 09:30

Mimoriadne pátranie po dvoch maloletých školáčkach zo Staškova pokračuje
V pátraní po dvoch maloletých školáčkach pokračuje polícia aj dnes. Do pátrania boli dnes zapojené ďalšie posily z radov policajtov, záchranári so psami špecializovanými na vyhľadávanie ľudí,  jazdná polícia, vrtuľník Letky MV SR a dobrovoľníci.

Od večera a celú noc policajti, záchranári, hasiči, psovodi, dobrovoľníci pátrali po dvoch nezvestných školáčkach z obce Staškov, okres Čadca, ktoré sa v stredu 29. 10.2014 popoludní nevrátili domov zo školy. Dievčatá išli domov autobusovom, o 13.50 hod. vystúpili na autobusovej zastávke v obci Staškov, časť Bahana.

Naposledy boli videné asi o 15.15 hodine pred Obecným úradom v obci Staškov obyvateľkou obce. Odvtedy po dievčatách nie je žiadna stopa. Dievčatá nemajú so sebou mobilný telefón. 

Policajti, záchranári so psami, dobrovoľníci od večera do rána prepátrali rozsiahle okolie obce Staškov, vykonávali sa previerky autobusových, železničných staníc, zdravotníckych zariadení, pohostinstiev, klubov a barov, vodičov taxislužby v okrese Čadca.

Do pátrania sa cestou starostu obce zapojili zhruba dve stovky občanov obce a dobrovoľníci z okolitých obcí. Polícia vyhlásila celoštátne pátranie po nezvestných dievčatách. Preverovali sa rôzne oznámenia občanov. Všetky vykonané opatrenia zatiaľ nepriniesli výsledok. 

Aktualizácia 11:10

Do pátrania bol zapojený aj vrtuľník. Dievčatá mali podľa prvých informácií nájsť živé a zdravé.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu