Medailové hody žilinských karatistov: 12 medailí a majstrovský titul pre Tomáša Králika!


Foto: Medailové hody žilinských karatistov: 12 medailí a majstrovský titul pre Tomáša Králika!
Galéria: 18 fotiek
Foto: Karate Klub AC UNIZA Žilina

Dňa 19.5.2018 sa v košickej Multi Hale uskutočnili majstrovstvá Slovenskej Republiky deti v Karate. Konkurencia tento rok opäť lámala rekordy, o čom, okrem veľmi vysokej kvalitatívnej úrovne turnaja, hovoria aj čísla samotné. Súťaže sa zúčastnilo 536 pretekárov z 54 klubov, pričom vrátane súťaže družstiev vytvorili úctyhodných 1190 štartov. 

Žilinský klub AC UNIZA aj v takejto konkurencii potvrdil, že vo svojej práci s mládežou patrí medzi slovenskú špičku, o čom svedčí aj prekonanie medailového rekordu spred dvoch rokov. V sezóne 2016 získali najmenší 9 medailí, z toho až 5 strieborných. Pred rokom bolo kovov o dva menej, no z nich až 5 malo najcennejší lesk. Uplynulú sobotu však Žilinčania svojej povesti nezostali nič dlžní a domov priviezli skvelých 12 medailí.  1 zlato, 1 striebro a až 10 bronzov je záverečná turnajová štatistika.

Najcennejší kov po vynikajúcich výkonoch v športovom zápase 10-11 ročných nad 40 kg získal Tomáš Králik, ktorý predovšetkým v semifinále a finále ukázal obrovskú dávku psychickej odolnosti a veľkou bojovnosťou a dôrazom dokázal otáčať nepriaznivé skóre aj v zápasoch proti favorizovaným súperom.

Bronzové tripple a úspech v družstvách

Strieborný lesk mala medaila Maximiliana Krempaského, ktorý sa zdolaním svojich 3 súperov v eliminácii prebojoval až do finále, kde už na svojho súpera nestačil, no jeho počínanie však bolo nad očakávania úspešné. Nakoľko však svoje výkony následne potvrdil aj v súťaži družstiev, o zasluženosti tohto výsledku niet najmenšej pochybnosti.


Bronzové medaily získali Izabela Bello, Bodnár Oliver (kata,  kumite, aj kumite družstiev), Mario Pavlovič (agility, kumite, aj kumite družstiev), Pechota Jakub (kumite, aj kumite družstiev), Tabačková Terézia (kumite) a kumite družstva 6-7 ročných, 8-9 ročných a 10-11 ročných.

Galéria: 18 fotiek

Pozornosť si zaslúži bronzové triple Olivera Bodnára, ktorého medailový zápis v súťaži kata je navyše prvou medailou z MSR pre Žilinu za posledných takmer 10 rokov. Zaujímavosťou je tiež, že všetky teamy, ktoré štartovali v súťaži kumite družstiev sa medailovo presadili a v prípade 10-11 ročných, naším unikla finálová účasť len veľmi tesne.

početnej konkurencii v každej z kategórii je to úspech skutočne cenný a v súťaži družstiev o to cennejší, že pre jeho dosiahnutie je potrebných hneď viacero kvalitných pretekárov v každej vekovej kategórii, čo sa momentálne tunajšiemu klubu úspešne vychovávať darí.

Výsledky najmladších tak dávajú tušiť, že žilinské karate má o budúcnosť postarané a o jeho reprezentantoch budeme ešte veľa počuť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub AC UNIZA Žilina