Bezplatené cestovanie vlakmi nebude platiť na trati Bratislava - Žilina - Košice


Foto: Bezplatené cestovanie vlakmi nebude platiť na trati Bratislava - Žilina - Košice

O bezplatnom cestovaní, ktoré bude platiť od 17. novembra, sa toho v médiach napísalo už mnoho. Pozrite si niekoľko spresňujúcich informácii o tejto novinke, ktorá definitívne vstúpi do platnosti práve 17. novembra 2014.

Hranicou bude posledný tarifný bod

Ako vyriešiť problémy s prechodom cez hranice? Celkom logicky bude bezplatná doprava platiť pre posledný tarifný bod na území SR. Ide teda o tú stanicu, kde vlak pravidelne zastavuje podľa cestovného poriadku. Ako posledný sa teda nebude brať hraničný priechod!

IC vlaky ostanú naďalej spoplatnené

Toto opatrenie sa týka značnej časti pasažierov. Cestovanie vlakmi zadarmo pre dôchodcov a študentov je naplánované pre vozne druhej triedy. Mnohých zaujíma, či bude naďalej spoplatnený súkromný prepravca RegioJet.

Na ten sa vzťahuje bezplatné cestovanie len na trati Bratislava - Komárno. Ostatné trasy, najmä často spomínaná hlavná trať Bratislava - Žilina - Košice tak ostane spoplatnená pre všetkých cestujúcich.

Rovnako tak spoje železníc - bezplatný lístok sa nevzťahuje na vlaky InterCity (IC) na trase Bratislava- Žilina- Košice a späť. Prepravu týchto vlakov treba zaplatiť podľa cenníka.

zdroj: slovakrail.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu