Raj dobrôt v centre Žiliny: V Eiscafe Delikana nájdete čerstvé zákusky, kvalitnú kávu či zmrzlinu


Foto: Raj dobrôt v centre Žiliny: V Eiscafe Delikana nájdete čerstvé zákusky, kvalitnú kávu či zmrzlinu
Galéria: 21 fotiek

Koncept spoločnosti Eiscafe Delikana si môžu v Žiline milovníci kvalitných zákuskov a kávy vychutnávať už druhý rok. Zo susednej Českej republiky k nám prišlo know-how, spočívajúce v tradičnej výrobe zákuskov, tort, chlebíčkov a zmrzliny.

Prvá prevádzka Eiscafé Delikana sa spustila pred rokom a pol na Solinkách, ďalšia prevádzka Eiscafé Delikana sa otvorila cca pred mesiacom, takmer v centre Žiliny -kúsok od Mariánskeho námestia na Dolnom vale. 

Chutné a moderné receptúry sú inšpirované najmä talianskou gastronómiou, zákusky, torty a zmrzliny sa vyrábajú  z čerstvých lokálnych surovín. Na prípravu obložených chlebíčkov používajú vlastné sendviče.

Ak ste doteraz hľadali v Žiline miesto, kde si posedieť pri kvalitnej káve, kvalitnom zákusku, či zmrzline, Delikana Eiscafe na  Dolnom Vale je tým pravým miestom. Štýlové priestory dobre poslúžia ako na pracovné stretnutia, tak na posedenia s priateľmi a s najbližšími.

Okrem širokej palety zákuskov a tortičiek, ako sa na kvalitnú cukráreň patrí, sa Eiscafé Delikana pýši aj kvalitnou, chuťovo veľmi dobre vyváženou kávou.

Celú ponuku delia na letnú a zimnú

Do letnej ponuky patrí okrem ľadovej kávy napr. aj pravé grécke frappé, tiež čerstvé šťavy, limonády či miešané nápoje . Prevažne mladší maškrtníci obľubujú zmrzlinové poháre, zmrzlinové trubičky a sorbety, no keď ich ochutnáte, vrátia do detských čias aj vás. Nielen pre pamätníkov zaradili do ponuky aj pohár „žilinská špeciálka“.

Eiscafe Delikana vám tiež ponúka  raňajkové menu a to  svojou širokou ponukou obložených chlebíčkov, jogurtovch pohárov s musli, ale aj klasických makových či jablkových koláčov.

Pri rôznych príležitostiach, ako napríklad na MDŽ, Deň matiek, Vianociach a podobne, pripravujú špeciálne limitované edície tortičiek, cup cakov či  marcipánových figúrok.

Čerstvá zmrzlina z poctivých ingrediencií a bez ťažkých stabilizátorov

Čoraz obľúbnejšími sa stávajú naše zmrzliny radu „excluzív“. Sú to vodorovne upravené zmrzliny, prelievané vrstvami najkvalitnejších nugátov a čokolád.

Jedinečné QUELLO (slaný karamel) vedie v rebríčku oblubenosti, po ňom nasleduje náš malinový sorbet s nugátom z horkej čokolády či chute ak mango, kiwi, latté... V 5kilovej várke sorbetu sa skrývajú 4kg ovocia…

Svoj podiel na kvalite zmrzlín majú  aj zdraviu prospešné prírodné látky, ktoré pri ich výrobe používajú- napr, agar či inulín, ktoré nahrádzajú v recepte ťažké zahusťovadlá a stabilizátory. Výsledkom je zmrzlina, ktorá obsahuje len desať percent sacharózy.

Objednajte si dobroty aj na vašu udalosť

„Väčšina pravidelných návštevníkov, ktorí majú radi našu kvalitu zákuskov a chlebíčkov, si nimi spestrujú aj svoje najkrajšie životné okamihy - od svadieb cez oslavy životných jubileí až po firemné rauty,“ prezradila nám majiteľka žilinských prevádzok Eiscafé Delikana, Monika Dimitriadu.

„Vždy sa však snažíme vyhovieť požiadavkám zákazníkov, ktorí chcú naše torty  a našou veľkou výhodou je krátka dodacia lehota aj väčšieho počtu zákuskov či torty „na mieru“. Dovolím si tvrdiť, že takto rýchlo a kvalitne „napečiete“ len málokde,“ vysvetlila Monika Dimitriadu, majiteľka cukrárne.

A čím sa chystá Žilinčanov prekvapiť cukráreň Eiscafe Delikana v najbližších mesiacoch? „Pre našich zákazníkov pripravujeme e-shop a s ním spojený rozvoz objednávok. Takže približne od jesene  si budete môcť vychutnávať naše zákusky a chlebíčky aj u seba doma, prípadne si ich nechať doviezť na rôzne príležitosti,“ dodala Monika Dimitriadu.

Vedeli ste o tom, že prevádzku na Dolnom Vale môžete navštíviť aj počas víkendu? Otvorené je totiž denne a rovnako každý deň tu pripravujú čerstvé zákusky, chlebíčky a kávu, ktorej vôňu zacítite až na ulicu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Eiscafe Delikana