Župa sa zapojí do výziev na rekonštrukciu siedmych telocviční, poslanci schválili spolufinancovanie


Foto: Župa sa zapojí do výziev na rekonštrukciu siedmych telocviční, poslanci schválili spolufinancovanie Foto: TS Žilinský samosprávny kraj

Žilinská župa plánuje komplexné rekonštrukcie telocviční vo svojich školách. Zapojí sa do dotačnej výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ak by župa vo výzve uspela, môže získať až 784 – tisíc EUR.

„Chceme sa zapojiť do výzvy ministerstva a získať tak prostriedky na rekonštrukciu telocviční v siedmych našich školách. Prostriedky z dotácií by sme využili na zlepšenie ich kvality a funkčnosti a skvalitnenie vzdelávania v oblasti telesnej a športovej výchovy,“ povedala riaditeľka odboru školstva ŽSK Eva Rovňanová.

Termín podania projektov je 15. máj 2018, no v žiadosti o príspevok musí byť aj uznesenie zastupiteľstva o schválení desaťpercentného spolufinancovania. To zastupiteľstvo na dnešnom mimoriadnom zasadnutí schválilo. ŽSK na opravu siedmych telocviční v havarijnom stave prispeje sumou 105 200 eur.



Zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja bude v máji zasadať dva krát. Druhý raz v tomto mesiaci zasadnú poslanci zastupiteľstva do lavíc 21. mája 2018.

Po schválení projektu by sa mali opravovať telocvične na týchto školách:

1. Gymnázium, Varšavská cesta, Žilina
2. Pedagogická a sociálna akadémia, Turčianske Teplice
3. Stredná odborná škola dopravná, Martin - Priekopa
4. Gymnázium Jozefa Lettricha, Martin
5. Gymnázium Pavla Országa Hviezdoslava, Dolný Kubín
6. Stredná odborná škola strojnícka, Kysucké Nové Mesto
7. Stredná priemyselná škola, Martin



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj