Unikátna tabuľa na Bukovine v Dolnom Hričove pripomína turistom, že les nie je smetisko


Foto: Unikátna tabuľa na Bukovine v Dolnom Hričove pripomína turistom, že les nie je smetisko
Galéria: 5 fotiek
Foto: facebook.com/dolnyhricov

Obec Dolný Hričov sa pochválila zaujímavou tabuľou, ktorú umiestnili pri studničke na Bukovine. Nápis Les nie je smetisko! a posolstvo tabule je jasný - odpadky nepatria do prírody.

Nápad na vytvorenie takejto tabule dostali žiaci a učiteľky z prvého stupňa Základnej školy P. V. Rovnianka. Aj takýmto spôsobom chcú bojovať proti neporiadku, ktorý v prírode ostáva po turistoch.

Na tabuli môžete ako vo vitrínke vidieť odpadky, ktoré tu žiaci našli pri upratovaní. Takto reagovali iniciatívne deti a učiteľky na neporiadok, ktorý nezodpovední turisti narobili.


„Vyrobil ju šikovný Tonko Uhliarik, nainštalovali ju chlapi z MPPS. Ďakujeme pánovi starostovi i všetkým, čo priložili ruku k dielu,“ informovala obec na svojej facebookoovej stránke.

Obec zvlášť vyzdvihla aktivitu žiakov základnej školy, ktorí počas cvičenia v prírode vyčistili okolie studničky od odpadkov. Aktivita sa niesla v duchu hesla Les nie je smetisko! 

Často sa stáva, že po opekaním v prírode končia všetky odpadky na zemi. Obec aj začiatkom apríla informovala o neporiadku, ktorý pri studničke ostal po súkromnej opekačke. Nová osadená tabuľa by mala turistom pripomenúť, že to čo na nej vidia do lesa rozhodne nepatrí. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu