Pilčík si vo Vrátnej doline zarezal motorovu pílou do nohy, na pomoc mu letel vrtuľník


Foto: Pilčík si vo Vrátnej doline zarezal motorovu pílou do nohy, na pomoc mu letel vrtuľník Foto: Horská záchranná služba - hzs.sk

Nešťastný pracovný úraz sa stal dnes 7. mája 2018 v dopoludňajších hodinách, počas práce v jednom z lesov Vrátnej doliny si 26-ročný muž zarezal motorovou pílou do nohy. Horskí záchranári, ktorí mužovi na stanici v Štefanovej poskytli prvú pomoc, sa obrátili na svojich leteckých kolegov. Tí muža vyzdvihli z heliportu na Starom Dvore.

„Dňa 07.05.2018 predpoludním poskytli záchranári HZS v Dome Horskej záchrannej služby v Štefanovej neodkladné zdravotné ošetrenie 26 – ročnému pilčíkovi, ktorý si počas prác v lese vo Vrátnej doline zarezal motorovou pílou do chodidla. Vzhľadom na závažnosť poranenia bola o súčinnosť požiadaná posádka VZZS zo Žiliny. Leteckí záchranári zraneného vyzdvihli z heliportu na Starom Dvore, kam bol prevezený terénnym vozidlo HZS a odtiaľ už letecky transportovaný na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ uviedli horskí záchranári na svojom webe.

Leteckí záchranári po príchode na miesto nadviazali na prácu kolegov a mužovi doplnili liečbu. Následne ho zastabilizovali a previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, kde sa zranený pilčík aktuálne nachádza.

„Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE zo Žiliny letela dnes dopoludnia na pomoc zranenému lesnému robotníkovi, ktorý si motorovou pílou zasiahol dolnú končatinu. Primárne ho na mieste ošetrila privolaná Horská záchranná služba a následne ho previezla k záchranárskemu vrtuľníku, ktorý pristál na lúke vo Vrátnej-Paseky. Lekár leteckých záchranárov mu doplnil potrebnú liečbu a s tržnou-reznou ranou dolnej končatiny bol v stabilizovanom stave 26-ročný muž letecky prevezený do Fakultnej nemocnice v Žiline,“ doplnili svojich kolegov leteckí záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk