Detská Tour Petra Sagana už zajtra v žilinskom Lesoparku Chrasť, pripravený je pestrý program


Foto: Detská Tour Petra Sagana už zajtra v žilinskom Lesoparku Chrasť, pripravený je pestrý program Foto: detskatour.sk

Aktuálny ročník podujatia Detská Tour Petra Sagana prebieha v deviatich kolách, tretie z nich privíta mladých nadšencov do cyklistiky už zajtra 8. mája v Žiline. Priestory postupne obnovovaného Lesoparku Chrasť sú ideálnym prostredím, v ktorom si môžu zašportovať a zasúťažiť aj vaše deti.

Pretek na horských bicykloch a odrážadlách je určený deťom od 2 do 14 rokov. Spoluorganizátorom je Žilinčanom dobre známy Peter Zánický, mládežnícky tréner Petra Sagana, ktorý donedávna pomáhal s rozvojom športu aj na Mestskom úrade v Žiline.

„Som rád, že Peter bez váhania svoje meno vložil do tejto súťaže. Od Detskej tour Petra Sagana si sľubujeme početnú účasť mladých cyklistov a to predovšetkým z radu hobíkov, teda nielen výkonnostných cyklistov, ktorí už fungujú v cyklistických kluboch. Peťo Sagan vyháňa na bicykle všetky vekové skupiny, my sa chceme zamerať na deti od 3 do 14 rokov. Na podujatí bude množstvo výstavných stánkov a pripravujeme aj detské divadelné predstavenia. Detská tour Petra Sagana by mala byť proste príjemným celodňovým podujatím pre rodiny s deťmi.“ pozýva na zajtrajšiu tour Peter Zánický.


Akcia je určená pre širokú verejnosť, počas celého dňa čaká na deti zaujímavý program v podobe divadla, animátorov či nafukovacích atrakcií. Všetci účastníci sa môžu tešiť na  účastnícke listy s podpisom Petra Sagana, najlepší v kategóriách dostanú poháre a medaile Petra Sagana.

Štartovné tvoria symbolické 2 eurá pre všetky kategórie s výnimkou Baby (rok narodenia 2014 a viac), kde sa za štart neplatí. Súťažiaci budú rozdelení do šiestich kategórií podľa roku narodenia, v závislosti od toho sú plánované aj trasy a ich náročnosť.

Kategórie podľa ročníkov narodenia

Baby                    2014 a viac
Mikro                    2012– 2013
Mili                       2010– 2011
Mini                      2008– 2009
Mladší Žiaci-čky    2006– 2007
Starší Žiaci-čky     2004– 2005


Bodovanie Detskej tour

Bodovanie DTPS pre rok 2018. V každom kole série boduje prvých 15 pretekárov. Pretekár na prvom mieste vždy získava 20 bodov, ďalej zostupne druhý v poradí 14, tretí 13 až po pätnásteho pretekára v poradí, ktorý získa 1 bod. V prípade, že v kategórií štartuje 35 a viac súťažiacich tak boduje prvých 20 pretekárov.

Pretekár na prvom mieste vždy získava 25 bodov, ďalej zostupne druhý v poradí 19, tretí 18 až po dvadsiateho pretekára v poradí, ktorý získa 1 bod. V prípade, že v kategórií štartuje 50 a viac súťažiacich tak boduje prvých 30 pretekárov. Pretekár na prvom mieste vždy získava 35 bodov, ďalej zostupne druhý v poradí 29, tretí 28 až po tridsiateho pretekára v poradí, ktorý získa 1 bod.

Trate Detskej tour Trate Detskej tour

Trate pre DTPS pre rok 2018 sú doporučené nasledovne pre dané kategórie:
a/ Baby, asfalt rovina, doporučená dĺžka trate / čas : 1 – 2 minúty
b/ Mikro, terén rovina, doporučená dĺžka trate / čas : 7 – 10 minút
c/ Mili, terén rovina, doporučená dĺžka trate / čas : 10 – 15minút
d/ Mini, technický terén, doporučená dĺžka trate / čas : 15 – 20 minút
e/ Mladší žiaci, technický terén, doporučená dĺžka trate / čas : 20 – 25 minút
f/ Starší žiaci, technický terén, doporučená dĺžka trate / čas : 25 – 35 minút

Z dôvodu konania športovej akcie bude prístup pre peších návštevníkov žilinského lesoparku obmedzený, a to najmä v okolí detského ihriska a reštaurácie Brasseria. Obmedzenie bude trvať približne do 15:00 hod. poobede.

„V tejto súvislosti si Vás dovoľujeme upozorniť na obmedzený prístup pre peších návštevníkov Lesoparku Chrasť v okolí 1 km od reštaurácie Brasseria (detské ihrisko) v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. Za pochopenie návštevníkom Lesoparku vopred ďakujeme.“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu