FOTO: Výstavba pumptrackovej dráhy na Vodnom diele pokračuje, stavitelia kladú asfaltový povrch


FOTO: Výstavba pumptrackovej dráhy na Vodnom diele pokračuje, stavitelia kladú asfaltový povrch
Galéria: 9 fotiek

V októbri minulého roka začala na Vodnom diele Žilina výstavba Bike Parku, ktorý bude obsahovať špeciálnu pumptrackovú dráhu. Ide o typ plochy, na ktorej sa dá jazdiť bicyklom či iným prostriedkom aj bez pedálovania - len s využitím presúvania ťažiska. Takýto pohyb, kedy jazdec odľahčuje a zatláča ťažisko vo vlnách pripomína pumpovanie, z čoho je odvodený aj názov.

Galéria: 10 fotiek

V Žiline pôjde o prvý typ takto špeciálne navrhnutej dráhy, ktorej tajomstvo spočíva v zákrutách, jej výstavbu podporila finančne aj Nadácia Kia Motors Slovakia. Aj napriek tomu, že najoptimistickejší scenár hovoril o otvorení ešte minulý rok, nakoniec sa pre počasie dokončenie dráhy posunulo. V týchto dňoch však začali pracovníci spoločnosti EXTREME SPORT FABRIK, s.r.o. opätovne s prácami.

Aktuálne prebieha asfaltácia povrchu, nasledovať bude úprava terénu a zatrávnenie okolia spolu s osadením príslušného mobiliáru. Pumptracková dráha v Žiline vedľa populárneho rekreačného okruhu okolo nádrže Vodné dielo by mohla byť otvorená už v máji.

Ako vyzerá jazda na pumptrackovej dráhe?







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu