Po čelnej zrážke v obci Lutiše vyhasol život 21-ročného mladíka, 5 ľudí skončilo v nemocnici


Foto: Po čelnej zrážke v obci Lutiše vyhasol život 21-ročného mladíka, 5 ľudí skončilo v nemocnici
Galéria: 8 fotiek

V sobotu 28. apríla došlo v čase okolo 17:30 hod. k veľmi vážnej dopravnej nehode na miestnej ceste v obci Lutiše, okres Žilina. Pri udalosti zasahovali 3 posádky zdravotných záchranárov, letecká záchranná zdravotná služba, polícia a hasiči zo Žiliny a z Terchovej. 

Záchranári ošetrili spolu 5 zranených osôb, ktoré následne previezli do nemocníc v Žiline a v Čadci. Nehoda si, žiaľ, vyžiadala život 21-ročného mladíka, ktorý na mieste podľahol ťažkým zraneniam.

Mladík, ktorý tragickú nehodu neprežil, má údaje pochádzať z obce. Modrý Volkswagen Golf sa zrazil s bielym Renaultom s evidenčnými číslami okresu Trnava.

Cesta bola uzavretá počas dokumentovania nehody a odstraňovania následkov takmer 3 hodiny.

Aktualizácia 29.4. - 11:00 hod.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 21-ročný vodič z okresu Žilina viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Golf v smere jazdy od obce Lutiše na Kubíkovú (časť obce Belá, okres Žilina). V stúpaní za obcou Lutiše z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s oproti idúcim motorovým vozidlom Renault Scenic, ktoré viedol 30-ročný vodič z okresu Trnava,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Galéria: 8 fotiek

Pri dopravnej nehode utrpel vodič vozidla Volkswagen ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Jeho štyria spolujazdci vo veku 18, 19, 19 a 21 rokov utrpeli predbežne ľahké zranenia. Vodič vozidla Renault utrpel ťažké zranenia, alkohol u neho vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 5 000 €. V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

„Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách,“ uzavrel Moravčík.

Na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári, ktorí si do svojej starostlivosti prevzali 20-ročného muža. Ten po náraze utrpel úraz hlavy. V stabilizovanom stave s podozrením na otras mozgu bol záchranárskym vrtuľníkom prevezený do Fakultnej nemocnice v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu