Pri čelnej zrážke v Povine sa ťažko zranilo 5 osôb, 68-ročný vodič prešiel plynule do protismeru


Foto: Pri čelnej zrážke v Povine sa ťažko zranilo 5 osôb, 68-ročný vodič prešiel plynule do protismeru
Galéria: 7 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V piatok 20. apríla 2018 došlo krátko predpoludním na ceste I/11 v katastri obce Povina (okres Kysucké Nové Mesto) k vážnej dopravnej nehode. 68-ročný vodič z Českej republiky idúci na vozidle Škoda Octavia v smere zo Žiliny do Čadce prešiel plynule do protismerného jazdného pruhu.

„Ľavou časťou zachytil spätné zrkadlo protiidúceho vozidla VW Touran a následne bez brzdenia a zmeny smeru jazdy pokračoval v protismernom jazdnom pruhu, v ktorom následne došlo k čelnej zrážke s protiidúcim vozidlom Renault Scenic, ktoré viedla 36-ročná vodička,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Vodič Škody Octavia utrpel ťažké zrnenia, rovnako aj dve maloleté deti, ktoré sa s ním nachádzali v aute. S ťažkými zraneniami boli do nemocnie prevezené aj vodička Renaultu a jej spolujazdkyňa.

„Hmotná škoda na vozidlách je odhadnutá na približne 12 000 eur. U vodiča Škody Octavia bol nariadený odber krvi. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ dodala Balogová.

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina