Na Mestskom úrade v Žiline poskytnú 25. apríla bezplatné právne rady


Foto: Na Mestskom úrade v Žiline poskytnú 25. apríla bezplatné právne rady Foto: TS Mesto Žilina

Pri príležitosti Dňa advokácie organizuje Slovenská advokátska aj tento rok bezplatné právne poradenstvo v niekoľkých oblastiach. Občania, ktorí si nemúžu dovoliť služby právnikov, môžu využiť konzultácie zástupcov komory už 25. apríla 2018.Mesto Žilina akciu pomôže zorganizovať v zasadačke Mestského úradu v Žiline na Námestí obetí komunizmu.

Bezplatné právne poradenstvo v Žiline sa v stredu bude týkať oblastí pracovného, rodinného, civilného i trestného práva, odborníci budú k dispozícii v rozmedzí 09:00 do 14:00 hod. Poskytovanie právnych rád zadarmo uvítal aj primátor Igor Choma.

Zistite, ako postupovať v jednotlivých právnych problémoch

„Túto službu v našom meste veľmi vítame. Podľa spätnej väzby od občanov je poskytovanie bezplatného právneho poradenstva najmä s ohľadom na súčasnú ekonomickú situáciu väčšiny občanov veľmi potrebné. Jeho vykonávaním sa navyše zvyšuje právna gramotnosť občanov,“ uviedol žilinský primátor.


Právnici počas poradenstva najčastejšie riešia problémy súvisiace s predajom či kúpou nehnuteľnosti, pomáhajú pri rozvodoch či dedičskom konaní, radia v oblastiach medziľudských vzťahov, rodinného práva, ale i majetkových sporov. Ich snahou je pomôcť obyvateľom s prvotnou orientáciou v ich probléme, ktorý si vyžaduje právne riešenie.

Radia im, ako je pri konkrétnom probléme možné konštruktívne právne postupovať tak, aby sa dopracovali k želanému výsledku. Minulý rok sa akcia uskutočnila taktiež v apríli, akcia prebehne tento rok vo všetkých krajských mestách a Poprade.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu