V sobotu 21. apríla budú dobrovoľníci čistiť ulice aj Vodné dielo Žilina


Foto: V sobotu 21. apríla budú dobrovoľníci čistiť ulice aj Vodné dielo Žilina

Budúcu sobotu prebehne pri príležitosti Dňa Zeme čistenie Žiliny aj na Vodnom diele. Najskôr sa v rámci akcie Vyčistime si naše mesto! stretnú dobrovoľníci o 9:00 hod. na uliciach pri svojich domovoch.

Následne začne o 11:00 hod. čistenie na Vodnom diele v Žiline. „Cieľom akcie je nadviazať na minuloročné 3-násobné čistenie Vodného diela Žilina a čistenia ulíc občanmi, ktoré sme spolu s kolegami organizovali,“ ozrejmil Karol Haas z Eko Friendly Žilina.

„Tento princíp by nebol možný, pokiaľ by sa nám sami neprihlásili aktívni občania, ktorí si čistenie na svojej ulici vezmú na starosti. Oni sami potom pozvú susedov a známych. Takto to robíme už 4 roky a veľmi dobre to funguje,“ vysvetlil Vladimír Randa z Ekocentra Lesopark.


Na Vodnom diele dostanú účastníci vegánsky obed a zároveň sa budú môcť dozvedieť niečo nové, pripravené sú totiž vzdelávacie workshopy.

Vodné dielo Žilina je unikátny oddychový priestor v našom mesta a my nedovolíme, aby bolo špinavé. Preto všetkých pozývame na veľkú brigádu na jeho vyčsistenie. Okrem práce budeme mať pripravený aj výborný vegánsky obed a vzdelávacie workshopy. Tešíme sa, že spoločne spravíme kus práce pre naše mesto,“ uzavrela za organizátorov Alica Goliatová z VegGo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu