V susednom meste Martin včera do tla zhorela tržnica, hasiči bojovali s požiarom 3 hodiny


Foto: V susednom meste Martin včera do tla zhorela tržnica, hasiči bojovali s požiarom 3 hodiny
Galéria: 7 fotiek
Foto: HaZZ Žilina, čitateľka AH

V pondelok 9. marca 2018 došlo krátko pred pol siedmou večer k požiaru predajných stánkov v meste Martin, na ulici Kollárova. Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline vyslalo na miesto ihneď po prijatí oznamu hasičov z hasičskej stanice v Martine.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom sú zasiahnuté priestory starej časti tržnice, v ktorej sa nachádzajú predajné stánky stojace v dvoch radoch. Požiar sa nachádzal v rozvinutej fáze horenia. Hasiči s použitím autonómnych dýchacích prístrojov uhasili lokálne ohniská a začali s postupným rozoberaním konštrukcií predajných stánkov za účelom vyhľadania a zlikvidovania skrytých ohnísk. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ informoval mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Celkovo na požiarisku zasahovalo 7 profesionálnych hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky, ktorí počas hasiacich prác spolupracovali s členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí Sučany, Košťany nad Turcom a Martin - Priekopa. Požiar bol zlikvidovaný do 3 hodín od zahájenia zásahu.

Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.

Podľa informácií TV Markíza sa mali plamene začať šíriť od kvetinárstva, ktoré je na svojom mieste už 25 rokov. Silný vietor rozfúkal oheň aj na vedľajšie stánky, ktoré okamžite vzbĺkli. V spodných úložných priestoroch stánkov si trhovníci odkladali tovar. Ten im kompletne zhorel.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina