Výluka na trati od Žiliny do Trenčína potrvá dlhšie - kvôli archeologickým nálezom!


Foto: Výluka na trati od Žiliny do Trenčína potrvá dlhšie - kvôli archeologickým nálezom!

Na výluku vlakov na železničnej trati pri Púchove sme si už pri cestovaní na úseku Žilina - Trenčín zvykli. Opatrenia výluky mali platiť do 25. októbra, teda už len necelé 4 dni. Teraz však Železnice Slovenskej republiky informovali, že výluku predĺžia. Dôvod? Pri modernizácii trate objavili totiž archeologické nálezy.

Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková. Obmedzenia na trati od Trenčína cez Púchov do Žiliny tak budú trvať až do 13. decembra 2014.

Dôvodom prvej výluky bola modernizácia trate. Avšak počas rekonštrukčných prác na trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Púchovom narazili robotníci na viacero archeologických artefaktov. V železničnej stanici Púchov dokonca podľa pamiatkárov z Trenčína objavili sídlisko z obdobia neskorej doby bronzovej. Lokalitu je preto potrebné preskúmať.

V Beluši-Hloži objavili tiež kus histórie - kamennú architektúru. Aj na tomto mieste bude potrebný ďalší plošný prieskum pre zistenie rozsahu či objavenie nových kúskov kamennej architektúry. Výluka preto v týchto úsekoch pokračuje napriek pôvodne plánovanému ukončeniu. V úseku Ladce - Beluša - Púchov sa termín ukončenia posúva na 7. novembra.

Horšie je na tom z hľadiska posunutia výluky úsek ŽST Púchov - Považská Bystrica, ŽST Púchov, kde nepárna skupina koľají pocíti výluku až do 14. novembra 2014.
“Zhotoviteľ garantuje ukončenie predmetných výluk v nových termínoch,” uviedla Pavlíková.

Po dohode medzi ŽSR a Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) poadlo rozhodnutie ponechať v platnosti opatrenia v osobnej doprave, ktoré mali byť platné len do 25. októbra 2014 až do 13. decembra 2014. Tento deň je konečný pre platnosť grafikonu vlakovej dopravy 2013/2014.

Mimoriadna zmena k cestovným poriadkom v inkriminovanom časovom období od 26. októbra 2014 do 13. decembra 2014 bude vydaná len v elektronickej podobe a zverejnená na výveskách v príslušných železničných staniciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu