Staromestské slávnosti Žilina prebehnú 31. mája až 2. júna, program mesto opäť vysúťaží


Foto: Staromestské slávnosti Žilina prebehnú 31. mája až 2. júna, program mesto opäť vysúťaží Foto: ilustračné

O necelé dva mesiace začne v Žiline najväčšie kultúrne podujatie, ktoré spoluorganizuje mesto Žilina, s názvom Staromestské slávnosti Žilina. Tradičná akcia, ktorá počas troch dní priláka do ulíc tisícky Žilinčanov aj návštevníkov, sa bude tento rok konať od štvrtka 31. mája 2018 do soboty 2. júna 2018.

Program Staromestských slávnosti 2018 zatiaľ nie je známy, keďže mesto ho tak, ako po minulé roky, vysúťaží cez verejné obstarávanie. Minulý rok sa ako headlineri predstavili Hex, Xindl X, Iné Kafe, Polemic a Desmod. Žilinský primátor deklaroval na tlačovej konferencii dňa 28. marca 2018 snahu prilákať na tohtoročné slávnosti opäť viac návštevníkov.

„Nemáme ešte informácie o tom, ako dopadne verejné obstarávanie programu, keďže ho obstarávame v jednom balíku. Sami budeme možno prekvapení, čo sa nám podarí obstarať. Aj tento rok chceme, aby boli slávnosti ešte lepšie ako minulý rok a aby bolo ešte viac ľudí a aby sa Žilinčania aj pocestní a cestujúci dobre zabávali,“ spresnil primátor Igor Choma.

Do 5. apríla 2018 majú zároveň možnosť podávať svoje prihlášky záujemcovia o stánok s občerstvením a nápojmi, následne sa 19. apríla uskutoční elektronická aukcia. Vyvolávacia cena za jeden stánok je na úrovni 200 eur. Pre remeselníkov platia iné podmienky, termín podania prihlášok je do 6. apríla.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu