Žilinskí policajti odchytili na sídlisku Vlčince hada, pomenovali ho Peter a dočasne sa oň postarali


Foto: Žilinskí policajti odchytili na sídlisku Vlčince hada, pomenovali ho Peter a dočasne sa oň postarali Foto: Polícia

V stredu 28. marca 2018 okolo 18:40 hod. prijali policajti na Obvodnom oddelení Policajného zboru Žilina - východ oznámenie, že po ulici Polomská sa pohybuje nebezpečný cudzokrajný had. Hliadka po príchode na miesto hada zaistila a previezla na oddelenie. Policajti mu následne poskytli ubytovanie v teráriu s výhrevným kameňom a vodu.

„Na ďalší deň boli preverené predajne - chovprodukty v blízkom okolí, a hadovi bola zakúpená potrava, pričom z jeho apetítu je zjavné, že bol dlhšiu dobu bez opatery (niekoľko dní). Had vykazuje známky, že bol vychovaný v domácom prostredí, pričom podľa výzoru nejde o korálovca (jedovatý), ale ide o koralovku mexickú, ktorá nie je nebezpečná a laik si ju môže ľahko pomýliť,“ opisuje polícia na sociálnej sieti.

Policajti kontaktovali pracovníkov blízkej zoo, ktorí si hada menom „Peter“, ako ho pomenovali, prevezmú do svojej opatery. Ako sa ďalej píše na Facebooku, počas krátkej doby, keď bol had Peter na polícii, si dokázal získať srdcia všetkých policajtov a stal sa na oddelení miláčikom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia