Na Orave došlo k vážnej nehode osobného vozidla a dodávky, predbežná škoda je 10-tisíc eur


Foto: Na Orave došlo k vážnej nehode osobného vozidla a dodávky, predbežná škoda je 10-tisíc eur
Galéria: 7 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V pondelok 26. marca pred 19.00 hodinou došlo na ceste I/78 medzi obcou Oravská Jasenica, okres Námestovo a mestom Námestovo k dopravnej nehode. 32 ročný muž (z Námestova) mal viesť osobné motorové vozidlo Škoda Octavia v smere od obce Oravská Jasenica.

Z doposiaľ presne nezistených príčin mal prejsť s vozidlom do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s oproti idúcim motorovým vozidlom Fiat Ducato, ktoré mal viesť v smere od Námestova 39 ročný muž (občan Poľska). K udalosti boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Námestove s jedným kusom hasičskej techniky.

Galéria: 7 fotiek

„Po príchode na miesto nehody bolo zistené, že sa jedná o zrážku dodávkového vozidla s osobným motorovým vozidlom, pričom jedna zranená osoba sa nachádzala zakliesnená vo vozidle. Hasiči začali s oživovaním zakliesnenej osoby a poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc. Za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia vytiahli zranenú osobu z havarovaného vozidla. Zranené osoby boli odovzdané do opatery Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny. Po zdokumentovaní udalosti políciou pomohli naložiť havarované vozidlá na vozidlá odťahovej služby,“ potvrdil Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline.

Predbežná škoda je vyčíslená na 10-tisíc eur, muž z osobného vozidla utrpel ťažké zranenia. „Pri dopravnej nehode utrpel 39 ročný muž predbežne ľahké zranenia a alkohol u neho vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. 32 ročný muž utrpel ťažké zranenia a bol u neho nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 10.000.-€,“ dodal policajný hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s touto dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Galéria: 7 fotiek

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Polícia v Žilinskom kraji vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja dopravnej situácie. Dôvodom opatrení je zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť a jej následky.

Zámerom opatrení je aj ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí na cestách dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. V prípade potreby policajti svoj výkon služby zamerajú hlavne na riadenie cestnej premávky na kritických úsekoch s cieľom zabezpečenia ich prejazdnosti. 

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina, HaZZ Žilina