O titul najkrajšej stredoškoláčky Československa zabojujú aj Žilinčanky Nikola a Barbora


Foto: O titul najkrajšej stredoškoláčky Československa zabojujú aj Žilinčanky Nikola a Barbora Foto: Facebook Žilinský samosprávny kraj

Aj tento rok vyhlásili Střední škola Havířov-Prostřední Suchá, Klub přátel školy, Městské kulturní středisko Havířov súťaž Miss Reneta Československo, v rámci ktorej hľadajú najkrajšiu študentku strednej školy. V aktuálnom 26. ročníku prebehli kastingy v Žiline, v Brne, v Prahe a v Havířově.

Podujatie partnerstvom podporil aj Žilinský samosprávny kraj, v rámci ktorého budeme mať v súťaži dvojnásobné zastúpenie. Na castingu v Žiline postúpili medzi desať najkrajších finalistiek Barbora Rizmanová z Gymnázia v Rajci a Nikola Mažgútová z Dopravnej akadémie v Žiline.

Pokúsia sa tak napodobniť minuloročný úspech vtedy 17-ročnej Xénie Gregušovej z bilingválneho Gymnáza T. Ružičku v Žiline, ktorá zvíťazila a odniesla si korunku krásy. Vybrané finalistky by mali teraz absolvovať trojicu sústredení, prvé začína už 5. apríla.

O finálový titul budú dievčatá súperiť 20. júna 2018 v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově-Podlesí, večerom budú sprevádzať Ján Čenský a Maroš Kramár. Atmosféru predošlého ročníka a víťazstvo Xénie Gregušovej si môžete pozrieť na videu nižšie.


Na pocity z postupu sme sa pýtali študentky Nikoly, ktorá navštevuje Dopravnú akadémiu v Žiline a nemá doteraz žiadne skúsenosti s modelingom. Za jej prihlásením sa do súťaže stojí triedna profesorka.

„Nápad prihlásiť sa do súťaže bol mojej triednej profesorky. Bolo to také nečakané, zrazu prišla za mnou a povedala mi “ideš na MISS RENETA” a ja som bola prekvapená, nechápala som. Brala som to ako novú príležitosť, vyskúšať niečo nové. Som rada, že som mala možnosť zúčastniť sa takejto súťaže a že som postúpila,“ uviedla Nikola, jedna z dvoch zástupcov nášho kraja vo finále.

Obom dievčatám budeme držať palce!


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu