Telefonický prieskum oslovuje Žilinčanov s otázkou, koho budú voliť za primátora, ponúka päť mien


Foto: Telefonický prieskum oslovuje Žilinčanov s otázkou, koho budú voliť za primátora, ponúka päť mien Foto: ilustračné

V posledných týždňoch oslovuje viacerých Žilinčanov neznáme mobilné číslo, na ktorom sa po zodvihnutí ozve pán vykonávajúci predvolebný prieskum. Dotyčný sa predstaví, uvedie meno agentúry a následne po súhlase sa spýta niekoľko otázok. Prieskum je zameraný na komunálne voľby 2018, konkrétne na voľbu primátora mesta Žilina.

Na výber je týchto päť kandidátov:

  • Peter Fiabáne
  • Martin Kapitulík
  • Ľudmila Chodelková
  • Štefan Zelník
  • Patrik Groma

„Pri každom kandidátovi mi najskôr položili otázku, či ho poznám a potom, či by som ho volil. Tiež sa pýtali, koho by som volil, keby boli voľby už túto sobotu,“ opisuje náš čitateľ. Komunálne voľby sa uskutočnia až v novembri tohto roka. Konečný zoznam kandidátov môže byť preto známy až na jeseň.

Všetci piati menovaní sú v súčasnosti poslancami Mestského zastupiteľstva v Žiline. Ďalší čitateľ nás upozornil na to, že medzi menami potenciálnych kandidátov sa nachádza aj bývalý minister školstva Ján Mikolaj, ktorý v novembri neúspešne kandidoval na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja.


Z uvedeného zoznamu zatiaľ oficiálne oznámil kandidatúru v komunálnych voľbách len nezávislý Peter Fiabáne. Súčasný primátor Igor Choma sa vyjadril, že kandidovať nebude.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu