Boj s diviakmi pokračuje - mesto Žilina organizuje brigádu na čistenie Hájika už 24. marca 2018


Foto: Boj s diviakmi pokračuje - mesto Žilina organizuje brigádu na čistenie Hájika už 24. marca 2018 Foto: TS Mesto Žilina

Aj tento rok organizuje mesto Žilina brigádu na sídlisku Hájik, na ktorej sa vyčistia a upravia zanedbané pozemky, s cieľom zabrániť zdržiavaniu diviačej zveri na sídlisku. S príchodom teplejšieho počasia začali diviaky opäť vstupovať do blízkosti obydlí na Hájiku, pred dvoma dňami sme vás informovali o ich výskyte pri predajni TESCO.

Diviaky hľadajú potravu v odpadových košoch či okolí supermarketu. „Dovoľte mi preto pozvať Vás na túto akciu, ktorá sa bude konať v sobotu 24. marca 2018 od 8.00 hod. v blízkosti ulice Mateja Bela na Hájiku aj za účasti primátora Žiliny Igora Chomu,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová k priloženej pozvánke vo forme plagátu.


Mesto Žilina má obmedzené kompetencie v boji proti diviačej zveri, jednou z ciest je snaha aj takýmto spôsobom pomáhať obyvateľom nášho mesta v rámci kompetencií a možností, ktoré mesto má. Pre dobrovoľníkov je pripravené občerstvenie, začína sa o 08:00 hod. na ulici Mateja Bela. Viac informácií nájdete na plagáte nižšie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina