Zrážka dvoch vozidiel a následny náraz do odstaveného autobusu skončil na Orave tragicky


Foto: Zrážka dvoch vozidiel a následny náraz do odstaveného autobusu skončil na Orave tragicky
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V pondelok 5. marca okolo 12.40 hodiny došlo na ceste druhej triedy v katastri obce Štefanov nad Oravou, okres Tvrdošín k dopravnej nehode. 34 ročný vodič (z Tvrdošína) viedol osobné motorové vozidlo Fiat Stilo v smere od Tvrdošína na Námestovo.

Pri prechádzaní tiahlej pravotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedla 64 ročná vodička (z Tvrdošína). Následne vozidlo Fiat Stilo odhodilo do stojaceho autobusu SOR, ktoré viedol 55 ročný vodič.

Pri dopravnej nehode utrpeli obaja vodiči (vodič a vodička) osobných vozidiel ťažké zranenia. Žiaľ, vodička v nemocnici zraneniam podľahla. U vodičov bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či neboli ovplyvnení návykovou látkou. U vodiča autobusu alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina