Výstavba pumptrackovej dráhy na Vodnom diele v Žiline by mala pokračovať v apríli


Foto: Výstavba pumptrackovej dráhy na Vodnom diele v Žiline by mala pokračovať v apríli
Galéria: 18 fotiek

Mesto Žilina začalo minulý rok s budovaním pumptrackovej dráhy na začiatku okruhu Vodného diela v Žiline. V rámci bikeparku, ktorý bude prístupný širokej verejnosti, bude unikátna dráha slúžiť návštevníkom Vodného diela bez rozdielu na ich úroveň športovej vyspelosti. Pumptrackové dráhy sa začínajú postupne budovať na viacerých miestach na Slovensku.

Na špeciálne upravenej dráhe je možné jazdiť bez pedálovania a rýchlosť získavať presúvaním ťažiska - odľahčovaním a následným zatláčaním do vĺn a klopených zákrut. Tento spôsob ovládania bicykla či iného prostriedku pripomína pumpovanie, z čoho vychádza aj názov. Výstavbu podporila finančne aj Nadácia Kia Motors Slovakia.


Napriek pôvodnému plánu, podľa ktorého mohla byť výstavba ukončená ešte v minulom roku, dráha zatiaľ neslúži verejnosti. Momentálne pre nepriaznivé počasie výstavba neprebieha, mala by však byť obnovená už budúci mesiac. Všetko závisí od klimatických podmienok.


Galéria: 18 fotiek

„Práce začnú v apríli, prípadne vtedy, keď nám to poveternostné podmienky dovolia. Aktuálne je pumptracková dráha zastabilizovaná. Pokračovať sa bude v asfaltácii a úprave terénu, ďalej sa zatrávni okolie a osadí sa príslušný mobiliár,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Ak pôjde všetko podľa plánov, dráha by mohla byť sprístupnená verejnosti už v máji. S takýmto scenárom sa počítalo už pri projektovaní a finančnom pláne, preto sa rozpočet stavby nenavýši. „S týmto termínom sme počítali už v harmonograme prác, keďže sa predpokladalo, že v mesiacoch október a november nebudú vhodné poveternostné podmienky na stavebné úpravy,“ dodala Zigová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu