Zbierka pre rodinu Jána Kuciaka bola ukončená, cieľovú sumu 6900 eur vyzbierali za 3 dni


Foto: Zbierka pre rodinu Jána Kuciaka bola ukončená, cieľovú sumu 6900 eur vyzbierali za 3 dni

Dňa 7. marca 2018 sme vás informovali o tom, že poslanci zo Štiavnika (okres Bytča) iniciovali finančnú zbierku na pomoc pozostalej rodine po Jánovi Kuciakovi, zavraždenom investigatívnom novinárovi. Zbierka, ktorú overil starosta Štiavnika, začala v rovnaký deň.

Pôvodná cieľová čiastka bola vo výške 10 tisíc eur, hneď v prvý deň sa podarilo vyzbierať viac ako polovicu. Cieľom zbierky bolo zmierniť nemalé finančné náklady spojené s násilnou smrťou syna Kuciakovcov, peniaze budú využité na úpravu hrobového miesta a doriešenie finančnej záťaže týkajúcej sa rodinného domu v obci Veľká Mača, prípadne iných následkov spôsobených životom po násilnej smrti mladého reportéra.


K včerajšiemu dňu bola zbierka upravená na cieľovú sumu 6900 eur, ktorú sa podarilo naplniť a mierne prekročiť. Výzva bola ukončená na žiadosť pozostalej rodiny, celkové finančné prostriedky predstavujú 7 328 eur. Portál ĽudiaĽuďom.sk odovzdáva vždy 100 percent vyzbieranej sumy od darcov.

„Dovolili by sme si Vás informovať, že na žiadosť pozostalej rodiny bola výzva ukončená. Ďakujeme všetkým, ktorí nás naďalej kontaktujú ohľadom možnosti podpory pozostalej rodiny. Pokiaľ by ste si priali i po ukončení výzve rodine pomôcť, prosím, kontaktujte obec Štiavnik,“ uviedli zástupcovia portálu ĽudiaĽuďom.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu