Vyhliadková veža na Dubni čaká na kolaudáciu, otvoriť by ju mohli v apríli


Foto: Vyhliadková veža na Dubni čaká na kolaudáciu, otvoriť by ju mohli v apríli
Galéria: 5 fotiek
Foto: Vyhliadku vežu pravdepodobne otvoria až v apríli

Tridsať metrov vysokú rozhľadňu na Dubni dokončil dodávateľ HSF System SK už v januári, do dnešného dňa však nie je otvorená. Pri výstavbe podľa slov dodávateľskej spoločnosti nenastali výraznejšie problémy, aj preto sa stavbu podarilo dokončiť včas. Od januára tak rozhľadňa čaká na otvorenie.

„Väčšie komplikácie s výstavbou sme riešiť nemuseli. Trochu náročnejší bol prístup do horského terénu, s ktorým sme sa museli vyrovnať. S tým súvisela logistika projektu, materiálové i personálne zabezpečenie,” uviedol Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK.

Veža síce nie je oficiálne otvorená, napriek tomu ju už navštevujú obyvatelia zo Žiliny a okolia. Na videu nižšie si môžete pozrieť, aký bude z novej rozhľadne výhľad.

V nadväznosti na to, že do veže vstupujú osoby napriek tomu, že nie je skolaudovaná a oficiálne otvorená, vydalo mesto Žilina upozornenie o zákaze vstupu formou tlačovej správy. Objekt nie je skolaudovaný a tak platí zákaz vstupovania.

Podľa informácií hovorkyne mesta sa aktuálne čaká na kolaudačné rozhodnutie, podľa predpokladov by tak mohla byť veža otvorená začiatkom apríla. Už v nedeľu 10. marca 2018 otvoria na vrchu Špicák rozhľadňu Strečno.


„V súčasnosti je vydané kolaudačné rozhodnutie, ktoré musí nadobudnúť právoplatnosť. Po jeho správoplatnení môžeme vežu oficiálne otvoriť. Presný dátum teda ešte nie je známy, ale ak nám to počasie dovolí, predpokladáme, že v prvej polovici apríla by vyhliadková veža na Dubni mohla byť prístupná verejnosti,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

V súvislosti s vyhliadkovou vežou sa objavil problém, na ktorý poukázal náš čitateľ Lukáš. Ešte vo februári našiel pri prechádzke po trase, ktorá vedie k novej stavbe, zapadnutý automobil.

Galéria: 5 fotiek

Ako poukazuje, časť ľudí z pohodlnosti prechádza po turistickom chodníku osobnými automobilmi. V tomto prípade musel majiteľ vozidla zapadnúť a vrátiť sa pre neho neskôr.

„Trochu ma vytočilo uviaznuté terénne auto na turistickom chodníku na Dubni. Ľuďom vadia cyklisti v horách, ale takéto veci sa ignorujú. Kvôli, síce veľmi peknej, rozhľadni sa tam veľa lenivých ľudí vozí na autách. Závory by nezaškodili,“ dodal čitateľ Lukáš, ktorý nám aj poslal fotografie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu