Žilinskí leteckí záchranári dnes pomáhali pri dopravnej nehode aj 1-ročnému dieťaťu s popáleninami


Foto: Žilinskí leteckí záchranári dnes pomáhali pri dopravnej nehode aj 1-ročnému dieťaťu s popáleninami Foto: ilustračné

Dnes 3. marca 2018 pomáhali žilinskí leteckí záchranári pri dvoch vážnych prípadoch. Dopoludnia leteli najskôr k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi obcami Vrícko a Kláštor pod Znievom (okres Martin). Rýchly a šetrný transport do nemocnice potrebovala 22-ročná žena, ktorá dostala šmyk a vozidlom narazila do pevnej prekážky.

„Pilot vrtuľníka pristál na lúke vedľa miesta dopravnej nehody. Od posádky rýchlej zdravotnej pomoci si lekár leteckých záchranárov prevzal zranenú ženu, ktorá utrpela poranenie hlavy, hrudníka, chrbtice a hornej končatiny. Po doplnení liečby bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky prevezená na úrazový príjem Univerzitnej nemocnice v Martine,“ informujú záchranári na svojom webe.

Hneď po návrate na základňu dostali záchranári ďalšie hlásenie a opäť vyrazili do terénu. Tentokrát išlo o 1-ročné obarené dieťa, ktoré urgente potrebovalo transport z Kysuckej nemocnice v Čadci na vyššie špecializované pracovisko. S popáleninami 1. a 2. stupňa v rozsahu 20 % povrchu tela bol malý chlapček v doprovode svojej matky v stabilizovanom stave letecky prevezený na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe