Nezvestného Dávida, ktorý sa vybral v sobotu na Veľký Choč, našli dnes mŕtveho


Foto: Nezvestného Dávida, ktorý sa vybral v sobotu na Veľký Choč, našli dnes mŕtveho
Galéria: 5 fotiek
Foto: Horská záchranná služba

V stredu 28. februára 2018 začali záchranári Horskej záchrannej služby spoločne s políciou pátranie po 22-ročnom Dávidovi z Dolného Kubína, ktorý bol nezvestný od 24.2.2018. V sobotu bol spoločne s kamarátom na túre na Veľkom Choči. Pod vrcholom sa však rozdelili a Dávid mal pokračovať ďalej na vrchol.

Záchranári požiadali o súčinnosť posádku Ministerstva vnútra a ešte v stredu prepátrali zo vzduchu oblasť Veľkého Choča a súčasne boli v teréne vysadení aj psovodi HZS, ktorí prehľadávali turistické chodníky a zostupové trasy. Vo štvrtok 1.3.2018 boli do pátrania nasadení profesionálni aj dobrovoľní záchranári HZS z Veľkej a Malej Fatry, prehľadávali aj za pomoci lanovej techniky strmé vrcholové žľaby a priľahlé zvážnice, žiaľ bezvýsledne,“ informujú horskí záchranári na svojom webe.

Dnes 2. marca sa pokračovalo v celoplošnom pátraní. Náhodní skialpinisti, ktorí sa nachádzali v centrálnom žľabe, našli turistický batoh, ktorý mohol patriť nezvestnému Dávidovi. Záchranári sa ihneď po získaní tejto informácie zamerali na priľahlý terén.

Nezvestný muž bol nájdený v neďalekom lese, ale žiaľ, bez známok života. Následne bolo telo nebohého za pomoci nosidiel UT2000 a snežného skútra transportované do obce Turík, kde bolo odovzdané príslušníkom PZ SR a pohrebnej službe.  Do pátracej akcie bolo celkovo nasadených 50 záchranárov HZS,“ uzavreli v správe záchranári HZS.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba