Podvodník sa vydáva za kontrolóra nelegálneho odberu elektriny a okráda ľudí!


Foto: Podvodník sa vydáva za kontrolóra nelegálneho odberu elektriny a okráda ľudí! Foto: ilustračné

Stredoslovenská distribučná, ako znie nový názov Stredoslovenskej energetiky - Distribúcie, upozorňuje obyvateľov na podvodníka, ktorý sa vydáva za kontrolóra nelegálneho odberu elektriny. Špekulant sa poškodeným vyhráža odpojením a vysokými pokutami, zároveň od nich žiada finančné prostriedky na zaplatenie domnelej pokuty.

„Na Zákaznícke centrum Stredoslovenskej distribučnej sa v posledných dňoch obracajú odberatelia elektriny z rôznych regiónov s podozrením, že ich kontaktoval podvodník. Neznámy muž im telefonoval, prípadne zaslal SMS správu, pričom sa vydával za kontrolóra distribučnej spoločnosti a tvrdil, že na ich odbernom mieste dochádza k nelegálnemu odberu elektriny. Vyhrážal sa im vysokou pokutou a odpojením elektriny,“ spresnil hovorca Slovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš.

Podľa informácií spoločnosti uviedli zákazníci, ktorí sa sťažovali na podozrivé telefonáty, viackrát to isté mobilné číslo. Pochybné telefonáty boli zaevidované aj z iných čísel ako tohto opakujúceho sa. Dotyčný volajúci osobám do telefónu uviedol napríklad to, že majú porušenú plombu na elektromere, alebo ho majú inak poškodený a elektrinu odoberajú načierno. Vo viacerých prípadoch pôsobil nátlakovo a arogantne.


Distribučná spoločnosť nerieši odbery telefonicky

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná upozorňuje všetkých odberateľov, aby boli ostražití a v prípade podozrenia si radšej informácie preverili na zákazníckej linke 0850 166 007. V žiadnom prípade im neodporúčame komunikovať s človekom, ktorý vystupuje v mene našej spoločnosti ako kontrolór neoprávnených odberov bez toho, aby sa identifikoval služobným preukazom. Takisto vyzývame verejnosť, aby neuhrádzala žiadne pokuty ani poplatky v hotovosti priamo na svojom odbernom mieste. Nie je to štandardný postup našej spoločnosti,“ dodáva Gejdoš.

Distribučná spoločnosť nerieši podrobnosti neoprávneného odberu prostredníctvom telefonátu, ale priamo na mieste, kde skontroluje odberné miesto a vystaví protokol. Preto buďte obozretní a varujte najmä starších ľudí, ktorí by mohli mať tendenciu podvodníkom naletieť a uhradiť im finančnú čiastku za domnelú pokutu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Slovenská distribučná