7-ročné dievčatko si počas sánkovania vážne poranilo nohu, na pomoc jej prišli leteckí záchranári


Foto: 7-ročné dievčatko si počas sánkovania vážne poranilo nohu, na pomoc jej prišli leteckí záchranári Foto: ilustračné

Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny bola v sobotu 24. februára popoludní privolaná k úrazu, ktorý sa stal v ťažko dostupnom teréne v časti Kopanice v Turzovke (okres Čadca). Pomoc leteckých záchranárov potrebovalo 7-ročné dievčatko, ktoré si nárazom na ostrý predmet počas sánkovania spôsobilo tržnú ranu dolnej končatiny.

„Vzhľadom na nedostupný terén pre pozemnú záchranu bol k miestu udalosti privolaný vrtuľník. Lekár leteckých záchranárov bol k zranenej vysadený pomocou palubného navijaka. Na mieste jej poskytol neodkladnú zdravotnú starostlivosť a pripravil na letecký transport,“ informujú leteckí záchranári vo svojej správe.

Vzhľadom na rýchlo sa zhoršujúce počasie sa však záchranársky vrtuľník musel vrátiť späť na svoju základňu do Žiliny. Malá pacientka bola v sprievode lekára leteckých záchranárov a v spolupráci s privolanými hasičmi prevezená autom do Kysuckej nemocnice v Čadci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: LZS