V stredu 14. februára chytili policajti opitého vodiča na posýpači, nafúkala aj 54-ročná žena


Foto: V stredu 14. februára chytili policajti opitého vodiča na posýpači, nafúkala aj 54-ročná žena Foto: ilustračné

Vzhľadom na skutočnosť, že polícia eviduje na cestách v Žilinskom kraji opakovane vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu, sa aj naďalej zameriavajú policajné hliadky na vykonávanie dychových skúšok u kontrolovaných vodičov. 

V stredu 14. februára v skorých ranných hodinách kontrolovala policajná hliadka na ceste I/10 v Bytči vodiča vozidla Dacia Duster. 36-ročný muž pri dychovej skúške nafúkal 0,97 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,02 promile.

V noci zo stredy na štvrtok zastavila policajná hliadka na sídlisku Vlčince v Žiline vodiča nákladného pracovného vozidla (posýpača), pričom u 59-ročného muža vykonali policajti dychovú skúšku. Pri nej mu bola nameraná hodnota 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,15 promile. 

Na Orave, na ceste I/78 medzi obcami Zubrohlava Námestovo zastavila policajná hliadka vodičku vozidla Renault Megane. Aj 54-ročná vodička sa podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej policajti namerali 0,64 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,33 promile.

Všetky tri osoby čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina