V piatok bude odstávka v Kamennej Porube a Kunerade, viac ako 1000 domácností bude bez elektriny


Foto: V piatok bude odstávka v Kamennej Porube a Kunerade, viac ako 1000 domácností bude bez elektriny Foto: ilustračné

Obce Kamenná Poruba a Kunerad zostanú v piatok 16. februára čiastočne bez elektriny. Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D)  plánuje od 8:00 do 15:00 opravovať vzdušné vedenie vysokého napätia. Kvôli bezpečnosti sa to nezaobíde bez prerušenia dodávky elektriny pre zhruba 1 100 odberných miest.

Naplánované práce a s nimi súvisiace prerušenie distribúcie elektriny by nemali energetikom trvať dlhšie ako sedem hodín. Energetici opravia v priebehu niekoľkých hodín úsekové vypínače a vymenia izolátory na vedení s napätím 22-tisíc voltov. Cieľom je zvýšenie bezpečnosti a spoľahlivosti distribúcie elektriny v spomínaných dvoch obciach.

Ak sa počas plánovaných aktivít nevyskytnú žiadne komplikácie, pracovníci SSE-D urobia všetko preto, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku.

Kompletný zoznam adries zasiahnutých odstávkou môžete nájsť na internetovej stránke distribučnej spoločnosti www.sse-d.sk v časti Plánované odstávky alebo na internetových stránkach jednotlivých obcí.

Každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach prostredníctvom SMS správy alebo emailu, sa môže zaregistrovať na rovnakej stránke v sekcii Webkontakty. Vďaka tejto službe ho bude Stredoslovenská energetika - Distribúcia kontaktovať vždy s dostatočným predstihom, aby sa mohol na odstávku pripraviť a predísť nečakaným komplikáciám alebo škodám.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SSE-D